BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFinans sektörü için ‘risk uyarısı’ sürüyor----

Finans sektörü için ‘risk uyarısı’ sürüyor

Finans sektörü için ‘risk uyarısı’ sürüyor
30 Nisan 2021 - 08:12 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından hazırlanan raporda, finansal kuruluşların not görünümlerinin istikrar kazanmakta olduğu bununla birlikte aşağı yönlü risklerin ise sürdüğü kaydedildi.

Kuruluşun 'Küresel Finansal Kuruluşlar Not Güncelleme-1. Çeyrek' raporunda, 1. çeyrekte finansal kuruluşlara ilişkin 317 kredi notu ve görünümü kararı alındığı bunların %66'sının notların ya da görünümün değişmemesi yönünde olduğu vurgulandı. %20 oranda karar ile not görünümleri negatif seviyesinden stabil seviyesine revize edildi. %11 oranında karar ise negatif oldu.

Fitch, toplam kredi notlarında negatif izleme ya da negatif görünüme sahip olma oranını azalmakla birlikte halen yüksek olduğuna dikkat çekti. Buna göre oran küresel banka notlarında %54, banka dışı finans kuruluşlarında %33, sigorta şirketlerinde ise %24 düzeyinde bulunuyor.

Raporda Türkiye'nin ülke uzun vadeli not görünümünün negatiften stabil düzeyine çekilmesinin ardından 13 bankanın ve iştiraklerinin de görünümlerinin stabil düzeyine geldiğine vurgu yapıldı. Türkiye ve ABD'de görünümde istikrarın yaşandığına vurgu yapıldı.

Fitch, ülkelerin not sistemini revize etti

 

Fitch: İslami Finans 2021'de ivme kazanacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)