BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFinans sektörü için kriz çanları çalıyor!----

Finans sektörü için kriz çanları çalıyor!

Finans sektörü için kriz çanları çalıyor!
10 Mart 2021 - 16:33 www.finansgundem.com

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle borçlarını ödeyemeyenlere işsiz kalanlar eklendi. Temerrüde düşen yani borcunu ödeyemeyenlerin oranı yüzde 75’e ulaştı.

Rusya’da kredi tahsilatlarının şeffaflaştırılması ve düzenlenmesi için kurulan Ulusal Kredi Tahsilat Ajansları Birliği yetkilileri (NAPKA) yaptıkları açıklamada, 2020’de ekonomik zorluklar yüzünden kredi ödemesini geciktirenlerin oranı yüzde 50’den yüzde 75’e çıktı.

Birliğin verilerine göre, Rusya’nın ekonomik olarak aktif nüfusunun yüzde 60’ının halihazırda kredi yükümlülükleri bulunuyor.

Uzmanların Rus resmi haber ajansı RİA Novosti’ye yaptıkları açıklamalara göre, 2019 yılında ağırlıklı olarak ekonomik sıkıntıyı gerekçe gösteren borçlular bu yıl işsizliği gerekçe göstermeye başladı.

Mali zorluklar nedeniyle kredi borçlarını ödemeyenlerin yüzde 60’ının bu durumu gelirlerindeki düşüşe bağladığı, diğer yüzde 40’ının ise iş kaybı sonucunda krediyi ödemek için kaynak bulamadıkları belirtiliyor.

Aynı zamanda, bu borcunu ödeyemeyen her beş müşteriden biri ödemeyi reddederken, geri kalan diğer kısım ise, alacaklılar ve tahsilat kurumları ile birlikte ortak bir çıkış yolu bulmaya çalışıyor.
Kredi borcunu ödeyemeyen her 20 borçlu ise iflas ilan etmeyi planlıyor. Bu sebeple kredi ödemesine devam etmeyi gereksiz görüyor.

Bu tablonun önümüzdeki dönemde gündeme gelecek yaptırımlarla daha da ağırlaşması bekleniyor. Bu yüzden de Rus finans kuruluşları için kriz çanlarının çalmaya başladığı vurgulanıyor.

Fitch'ten sorunlu kredi uyarısı

 

Bankalara kredileri azaltma talimatı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)