BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFinans piyasalarının geleceği tartışıldı----

Finans piyasalarının geleceği tartışıldı

Finans piyasalarının geleceği tartışıldı
26 Haziran 2018 - 16:42 www.finansgundem.com

Sabancı Üniversitesi Finans Mükemmelliyet Merkezi’nin (Center of Excellence in Finance-CEF) düzenlediği “Finans Piyasalarının Geleceği” Konferansı, konusunda uzman yerli ve yabancı konuşmacıları ağırladı.

Sabancı Üniversitesi’nin, Akbank’ın kurucu sponsorluğunda hayata geçirdiği, “Sabancı Üniversitesi Center of Excellence in Finance”in (CEF) uluslararası konferans serisinin ikincisi 26 Haziran 2018, Salı günü düzenlendi.  “Finans Piyasalarının Geleceği” başlıklı konferansta; fintech girişimleri, bankacılık sektörü ve blockchain teknolojisi yerli ve yabancı uzman ve profesyoneller tarafından ele alındı. Ünlü yatırımcı Mark Mobius’un da bir konuşma yaptığı konferansın açılış konuşmalarını Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Sabancı Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Zehra Sayers ve Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer yaptı. Konferansta, küresel ekonomi gündeminin en ön sıralarında yer alan iki önemli konu; Fintech girişimleri ve Blockchain teknolojisinin yanı sıra bankacılık sektöründeki son gelişmeler de ele alındı.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Konferans’ın açılış konuşmasında, “CEF’İn başarısına” dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Çok kısa sürede çok güzel işler başardık. Kuruluşunun ikinci yılında yüzlerce öğrenciyi ve profesyoneli eğiten CEF, dünyanın en önde gelen konuşmacılarını Türkiye’de ağırladı. CEF kalitenin sembolü, finans eğitiminin merkezi ve ülke tanıtımının öncüsü olmaya devam edecektir.”

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Sayers konuşmasında, “Sabancı Üniversitesi olarak birçok ilke imza atıyoruz. Öğrencileri 1. sınıftan itibaren araştırmalarımıza dahil ediyoruz, interdisipliner bir yapımız var ve bölümsüz bir üniversiteyiz. Ulusal inovasyon ve girişimcilik endeksinde de 1. sıradayız. 2023 planımıza bakıldığında Sabancı Üniversitesi’nin öncü ve dönüştürücü rolünü geliştirmeyi ve ileriye götürmeyi hedefliyoruz. Kalite standardını sürdürerek Türkiye’ye değer katmak ve bölgeyi tüm dünyaya tanıtmak finans merkezimizin misyon ve vizyonları arasında yer alıyor” dedi.

CEF Finans Mükemmeliyet Merkezi’nin Profesör Özgür Demirtaş'ın liderliğinde çok başarılı bir döneme imza attığını belirten Suzan Sabancı Dinçer konuşmasında, “Bugünkü konferansımızla ikinci dönemimize başlıyoruz. Bugün ilgi çekeceğine inandığımız, geleceğe dönük üç ayrı panelimiz var. Bu panellerde sırasıyla reel sektörün gelecek plan ve yatırımlarını; küresel ekonominin gidişatı ve geleceğin teknolojisi Blockchain’i tartışacağız. Ayrıca bugünkü ana konuşmacımız, tam anlamıyla bir gelişmekte olan piyasalar gurusu, efsane yatırımcı Mark Mobius. Kendisinin önümüzdeki döneme dair görüşlerini de dinleme fırsatı bulacağız” dedi.

Açılış konuşmaları bölümünde, Suzan Sabancı Dinçer’den sonra söz alan, ünlü yatırımcı ve Mobius Capital Partners’ın Kurucusu Dr. Mark Mobius, finansal piyasaların geleceğine ilişkin olarak şu konuların altını çizdi: “Gelişmekte olan piyasalar giderek daha çok önem kazandılar. Türkiye’yi çok seviyoruz çünkü gelişmekte olan piyasalardan biri ve inanılmaz hızlı büyüyor. Demografik fırsata bakınca gelişmekte olanlar ülkelerde ortalama yaş 26. Gayrisafi yurt içi hasıla gelişmiş ülkelerde daha yüksek, gelişmekte olan ülkelerde ortalama fiyat getiri rasyosu ortalama %12.5.  Gelişme ihtimali olan pazarları ise Afrika, Asya ve Latin Amerika olarak sayabiliriz. Pek çok insan Afrika’nın zor olduğunu düşünüyor ama aslında çok fazla fırsat var. Ucuz para birimi her zaman kötü bir şey değil, gelişmekte olan piyasalardaki olayların hepsi bizim için bir fırsat. Dünyada internet kullanımından en çok pay alan ülke % 21’lik bir oranla Çin oldu. 2017’de 1.4 milyar akıllı telefon satıldı ve bu telefonlar dünyayı değiştirecek çünkü siyasi ve ekonomik etkileri çok büyük.”

GİRİŞİMCİ VE PROFESYONELLER “TÜRKİYE’DE ÖZEL SEKTÖR VE GELECEĞE GİDEN YOL”U TARTIŞTI

CEF’in “Finans Pİyasalarının Geleceği Konferansı” kapsamında düzenlenen “Türkiye’de Özel Sektör ve Geleceğe Giden Yol” başlıklı panelin Moderatörlüğü’nü, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil üstlendi. Binbaşgil’in yönettiği panele, McKinsey & Company Kıdemli Ortak ve Ülke Direktörü Can Kendi, P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, General Electric Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Canan Özsoy, Yemeksepeti.com CEO ve Ortak Kurucu Nevzat Aydın katıldı.

“TOPARLANMA DÖNEMİNDE KÜRESEL EKONOMİLER İÇİN AKADEMİK PERSPEKTİFLER” MASADA

Konferans kapsamında düzenlenen, “Toparlanma Döneminde Küresel Ekonomiler İçin Akademik Perspektifler” başlıklı ikinci panelin moderatörlüğünü, Sabancı Üniversitesi öğretim üyeleri, Doç. Dr. Yiğit Atılgan ve Doç. Dr. Evrim Akdoğu üstlendi. Konferansın bu bölümünde; New York merkezli uluslararası danışmanlık kuruluşu Oliver Wyman Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Uğur Köylüoğlu, Boston College Kürsü Başkanı Prof. Dr. Philip Strahan ve Georgia State University Kürsü Başkanı Prof. Dr. Vikas Agarwal’ın panelist olarak katıldılar.

KONFERANSIN SON PANELİNDE GELECEĞİN TEKNOLOJİSİ BLOCKCHAİN TÜM YÖNLERİYLE TARTIŞILDI

CEF Konferansı’nın son panelinde, geleceğin teknolojisi “Blockchain”in, işleyiş yapısı, potansiyel kullanım alanları ve karşı karşıya olduğu fırsatlar açısından ele alındı. Moderatörlüğünü Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı ve CEF Kurucu Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın yaptığı panelde ayrıca, Blockchain teknolojisinin yaygınlaşmasının Finans ve genel olarak iş dünyasına etkilerine dair kısa ve uzun vadedeki beklentiler de konuşuldu.

Blockchain teknolojisiyle birlikte gündeme gelen kripto paraların ulusal para birimleri ile rekabeti sebebiyle yarattıkları tehdit algısı, toplam varlıklarının önemli bir bölümünün az sayıda yatırımcının elinde olması, ölçek ve işlem hızı kısıtları gibi teknik ya da mevzuata ilişkin tehlikelerin de tartışıldığı Blockchain paneline; kripto varlıklara dair saklama hizmeti veren Trustology şirketinin kurucusu ve CEO’su Alex Batlin, Blockchain alanında danışmanlık sağlayan 11:FS şirketinin ortak kurucusu Simon Taylor, sigortacılık alanında Blockchain teknolojisinin yaygınlaşmasına öncülük eden iXledger’in ortak kurucusu ve COO’su Cristina Dolan konuşmacı olarak katıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)