BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFinans merkezleri sıralamasında İstanbul yükselişte----

Finans merkezleri sıralamasında İstanbul yükselişte

Finans merkezleri sıralamasında İstanbul yükselişte
11 Mart 2019 - 15:55 www.finansgundem.com

İstanbul, küresel finans merkezleri sıralamasında 9 basamak birden yükselerek 68'den 59'unculuğa geldi.

Londra merkezli danışmanlık şirketi Z/Yen Group, farklı finans merkezlerinin rekabet güçlerini karşılaştırdığı araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

İstanbul'un puanı, Eylül 2018 dönemine göre 30 puan birden artarak 620 puana yükseldi. Bu artış, İstanbul'u küresel finans merkezleri sıralamasında 9 basamak öne taşıyarak 59'uncu sıraya yükseltti. Ayrıca, İstanbul'un Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki yeri 2 sıra artışla 4'üncü sıradan 2'nci sıraya yükseldi.

İstanbul, en iyi derecesini 2014 yılında 42'inci sırada yer alarak elde etmişti.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı Erhan Topaç, bugün açıklanan sonuçların Finans merkezi olma hedefine umutla bakılabileceğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

İstanbul Finans Merkezi Projesi'nin, TSPB'nin birinci önceliği olduğunu vurgulayan Topaç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İstanbul, finansal hizmetler sektörü ekosistemi, teknik altyapısı ve Avrupa Birliği mevzuatıyla uyumlu uluslararası standartlardaki düzenlemeleri ile yüksek bir potansiyel taşıyor. İhtiyacımız olan bu potansiyeli ortaya çıkaracak kıvılcımın çakılmasıdır. İstanbul'umuzu Uluslararası Finans Merkezi olarak üst sıralara taşımamız gerekiyor. Gerekli çalışmalar yapıldığında, bu hedefe kolaylıkla erişilebileceğine gönülden inanıyoruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)