BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakFinans Merkezi bereketi----

Finans Merkezi bereketi

Finans Merkezi bereketi
21 Eylül 2013 - 07:52 www.finansgundem.com

Uluslararası Finans Merkezi projesi Anadolu yakasına yaklaşık 210 bin kişilik yeni bir nüfus hareketi getirecek

İSTANBUL Uluslararası Finans Merkezi projesi Anadolu yakasına yaklaşık 210 bin kişilik yeni bir nüfus hareketi getirecek. Bu nedenle bölgedeki konut ve ofis projelerine talep canlandı. Kraton İnşaat, bölgedeki projesinde ofisleri toptan satıyor.
ÜMRANİYE’de İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ne yakın bölgede ilk projesi Quant Residence için start veren Kraton İnşaat konutların yüzde 20’sini kısa sürede sattı. Şirketin ortakları Ersin Aydeniz ve Ömer Meriç, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin Ataşehir’de olmasına karşın yüzde 90’lık bölümünün Ümraniye içinde olduğunu vurguladı. Ömer Meriç, “Finans Merkezi ile 70 bin çalışan bu bölgede olacak. Bu da 210 bin nüfus demek. Oysa bölgede inşaatı yapılan ve yapılması planlanan konut sayısı 16 bin. Talep artacak ve bölge değerlenecek” diye konuştu.
NET METREKAREYLE SATIYOR
16 katlı rezidans bloğu ile 7 katlı ofis bloğundan oluşan Quant Residence’nin Aralık 2014’te tamamlanması hedefleniyor. Projede 70 konutun olduğunu belirten Ömer Meriç, “İnsanlar geniş metrekareli ev istiyor. Biz de en küçük birimi 66 metrekare olarak kurguladık” dedi. Sektörde net ve brüt metrekare farkının da ciddi rakamlara ulaştığını ve tüketicilerin mağdur edildiğini söyleyen Meriç, metrekare içine otopark, yeşil ve sosyal alanları dahil etmediklerini, müşteriye net metrekareyi belirterek satış yaptıklarını anlatttı. Rezidans bloğunda yüzde 20’lik satış yaptıklarını belirten Ersin Aydeniz de, 4 bin metrekarelik ofis bloğunda toplu satış için turizm ve gıda sektöründeki şirketlerle görüşmelerin devam ettiğini belirtti. 5 yılda 3 bin konut inşa etmeyi hedefleyen şirket kentsel dönüşüm projelerine de sıcak bakıyor. Haliç ve çevresinde araştırma yaptıklarını belirten Aydeniz, konut projelerinde Anadolu Yakası’na ağırlık vereceklerini söyledi.Hürriyet
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dağhan21 Eylül 2013 15:13

    topbaşon zamanı doldu gezi eylemlerinde görevden alınmalıydı sen nasıl dolu onca kamyona geçiş izni verdin sen ve trafik şubedekiler derhal işine son verilmeli milleti tehlikeye attıkları için.