BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringFinans Leasing’ten KOBİ’lere 100 milyon euroluk destek----

Finans Leasing’ten KOBİ’lere 100 milyon euroluk destek

Finans Leasing’ten KOBİ’lere 100 milyon euroluk destek
25 Ocak 2017 - 15:32 www.finansgundem.com

Finans Leasing, European Investment Bank ile 100 milyon euroluk kredi anlaşması imzaladı

Finans Leasing, KOBİ ve ticari işletmelerin yatırımlarına destek olacak bir kredi anlaşmasına daha imza attı.

European Investment Bank (Avrupa Yatırım Bankası - AYB) ile 100 milyon euroluk kredi anlaşması imzalayan Finans Leasing, işletmelerin finansal kiralama işlemlerinde maliyet avantajı sunacak. 250’ye kadar çalışan sayısına sahip KOBİ’ler ile 250 -3000 kişi arası çalışan sayısına sahip ticari müşteriler leasing yolu ile gerçekleştirilecek yatırımlarının finansmanında uzun vadeli ve uygun faizli kredi kullanabilecek.

Avrupa Yatırım Bankası (EIB) Başkan Yardımcısı Sayın Pim van Ballekom, QNB Finansbank ve iştiraki Finans Leasing ile olan başarılı işbirliğine yönelik memnuniyetini dile getirdi: "EIB tarafından Türkiye'de faaliyet gösteren KOBİ'lere sağlanan finans kaynakları, ekonomik belirsizliğin büyüdüğü bir dönemde bu işletmelerin faaliyetlerini desteklemek için hayati önem taşıyor. Leasing sektörü, küçük ölçekli işletmelerin yatırım programlarını destekleyen bir araç görevi üstleniyor ve Finans Leasing ile gerçekleşen bu işlemler sayesinde, EIB de Türkiye'deki Leasing sektörünün dengeli büyümesine katkı sağlamış oluyor."

Finans Leasing Genel Müdürü Metin Karabiber, Avrupa Yatırım Bankası’ndan KOBİ ve ticari işletmelerin leasing yoluyla yapacakları yatırımlar için sağlanan kredinin 8 yıl gibi uzun bir vadede ve ayrıca 2 yıl ödemesiz olduğunu ifade etti. Metin Karabiber “Avrupa Yatırım Bankası’yla yaptığımız kredi anlaşması, herşeyden önce Finans Leasing’e ve Türk ekonomisine güveni ifade ediyor. İşletmelerimizin desteğe ihtiyaç duyduğu özel bir dönemde, onların yatırımlarına devam etmelerine ve ekonominin gelişmesine katkıda bulunacağız” dedi.

Finans Leasing’in büyüme hedeflerini de paylaşan Metin Karabiber, “2016 yılını yılbaşından bu yana istikrarlı bir şekilde devam eden büyüme trendinin etkisi ile yeni üretimde yüzde 10 pazar payı ile kapattık. 2017’de de yenilikçi projelerimizle sektörde daha üst sıralarda olmayı hedefliyoruz” dedi. Karabiber, kurumun yeni hissedarı QNB’nin kredi notu yüksekliğinin avantajını yaşadıklarını belirterek “Bankamız, 2016 yılının Haziran ayında Orta Doğu ve Afrika bölgesinin lider finansal kuruluşu olan Katar'ın en büyük bankası Qatar National Bank S.A.Q (QNB Group) tarafından satın alındı. QNB Group, ticaret, finans ve ekonomi haberlerinin önde gelen kuruluşlarından Bloomberg Markets tarafından 2013'ten bu yana "Dünyanın En Güçlü Bankaları" arasında gösterilmektedir. Ayrıca, Global Finance Magazine, 2013 yılından bu yana QNB'yi "Dünyanın En Güvenli 50 Bankasından biri" ilan etmiştir.. Ayrıca Capital Intelligence ( AA-), Fitch (AA-), Moody’s (Aa3) ve Standard & Poors ( A+) gibi dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşlarından en yüksek kredi notuna sahip Qatar National Bank Türkiye’deki en yüksek kredi notuna sahip yabancı banka durumundadır. Bu durum, büyüme hedeflerimize ulaşmamızda en önemli unsurlardan birini oluşturmaktadır” diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)