BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringFinans Leasing’e 15 milyon euro kredi----

Finans Leasing’e 15 milyon euro kredi

Finans Leasing’e 15 milyon euro kredi
20 Ekim 2015 - 10:39 www.finansgundem.com

GGF, Finans Leasing’e KOBİ’lere yararlandırmak üzere 15 milyon euro kredi sağladı

Green for Growth Fonu (GGF), Finans Leasing’e KOBİ’lere yararlandırmak üzere 15 milyon euro kredi sağladı. Krediden, özellikle enerji verimliliğini artırmak üzere ekipman yatırımı yapmak isteyen işletmeler yararlanacak.
 
Green for Growth Fonu (GGF), Finans Leasing’e Türk KOBİ’lerinin enerji tasarrufu daha yüksek ekipmanlara geçmesini desteklemek amacıyla 15 milyon euroluk kaynak sağladı. Finans Leasing, ek olarak, yenilenebilir enerji yatırımlarına ait finansal kiralamaları, özellikle güneş kaynağından enerji üretmek üzere çalışmalar yapan fotovoltaik sektörünü finanse etmeyi planlıyor.
 
Yaratılacak kaynak ile şirketlerin yıllık enerji tüketiminde 16 bin 500 MWh tasarruf edilmesi ve karbondioksit emisyonlarında da 3 bin 600 ton azalma sağlanması hedefleniyor.
 
Yaklaşık 5 bin müşterisi ile Türkiye’nin en büyük leasing şirketlerinden biri olan Finans Leasing’in, portföyünün yüzde 48’i KOBİ’lerden oluşuyor. Özellikle enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarında deneyimli olan kurum, GGF’den edindiği kaynağı, çoğunlukla ileri teknoloji ekipmanlarıyla çalışan tekstil, üretim, inşaat, sağlıkve baskı alanına yaymayı planlıyor.
 
Türkiye’nin yeşil enerji için büyük potansiyeli var
 
Güneydoğu Avrupa Green for Growth Fonu Başkanı Christopher Knowles, “Türkiye, büyüyen ekonomisi ile enerji üretim ve tüketimini optimize edecek büyük potansiyeli sayesinde enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji çalışmalarının önem kazandığı ülkeler arasında bulunuyor. Finans Leasing’in bu alandaki uzmanlığı ve Fon’un ulaşmayı hedeflediği kitle ile arasındaki bağ da, rekabet güçlerini enerji verimliliği ile artırmak isteyen girişimcilere ulaşabilmemizi garanti altına alıyor” dedi.
 
Alacakaptan: “KOBİ’ler için daha cazip fırsatlar sunabileceğiz”
 
GGF ile ilk kez bir işbirliği yaptıklarını belirten Finans Leasing Genel Müdürü Murat Alacakaptan ise, “Bu işbirliği bize büyük bir potansiyelin bulunduğu enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarında avantaj sağlıyor. GGF kredisi ile dinamik ekonomimizin belkemiği olan ve yeşil enerji çalışmaları ile verimliliklerini artırıp, tasarruf sağlamak isteyen KOBİ’lere daha cazip ürünler sunma imkanı yakaladık. Doğal kaynaklarımızı da korumamıza yardım edecek olan bu işbirliğinin, uzun soluklu olacağına ve hedefini başaracağına inancımız tam” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)