BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinans Kulüp’ten Türk bankacılığına büyük destek----

Finans Kulüp’ten Türk bankacılığına büyük destek

Finans Kulüp’ten Türk bankacılığına büyük destek
23 Temmuz 2018 - 15:55 www.finansgundem.com

Kuruma ‘etkili ve girişimci’ bir hava getiren usta bankacı Dr. Önder Halisdemir’in başkanlığındaki Finans Kulüp, Türk bankacılığına yönelik maksatlı ‘sorun var’ algısını bozdu, kamuoyunu uyardı…

FINANSGUNDEM.COM

“Krediler, borçlar, sermaye, riskler” denerek sosyal medyada olmayan ya da abartılarak sunulan kaynaksız bilgilerle Türk bankacılık sistemi üzerine oynanan oyun, Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı-Finans Kulüp’ten döndü. Usta bankacı, Finansgundem.com yazarı Dr. Önder Halisdemir’in başkanlığını yaptığı Finans Kulüp, maksatlı yaratılmak istenen ‘sorun var’ algısını yayınladığı açıklama ile bozdu. Duyuruda, “Türk Bankacılık sistemi geçmiş yıllarda çok ağır testlerden geçerek ve her testte daha da güçlenerek rüştünü ispatlamıştır. Türk Bankacılık sektörünün sermaye yeterlilik oranları dünyada yeterliliği en yüksek oranlar arasındadır” denildi.

FİNANS KULÜP’TEN TÜRK BANKACILIĞI ÜZERİNE ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Önemli açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Bankacılık sistemi üzerinden spekülasyon yapmak isteyenlere dikkat!
Türkiye’nin önde gelen bankalarının isimlerini vererek bankacılığımızda sorun olduğu algısını yaymak isteyen ve bu sayede sektöre yönelik güvensizlik oluşturmaya çalışanlara karşı kamuoyunu uyarıyoruz.
Türk Bankacılık sistemi geçmiş yıllarda çok ağır testlerden geçerek ve her testte daha da güçlenerek rüştünü ispatlamıştır. Türk Bankacılık sektörünün sermaye yeterlilik oranları dünyada yeterliliği en yüksek oranlar arasındadır. Bankacılarımız ve düzenleyicilerimizin risk yönetimi konusunda en ağır vakalarla yoğrulmuş beşeri sermayesi , farkındalıklarını yönetmek için teknolojik imkanları, güçlü teminat yapıları, dünya finans sistemine entegrasyonları ve bunun sağladığı esneklikler ile birçok gelişmiş ülkeden çok daha iyi durumdadır.
Hal böyle iken sosyal medyada banka sistemimize yapılan abartılı ve maksatlı olduğu görülen spekülatif paylaşımlar konusunda kamuoyunu sağ duyulu olmaya davet ediyoruz."

TÜRKİYE FİNANS YÖNETİCİLERİ VAKFI HAKKINDA

Kısa ismi Finans Kulüp olan Vakfı, 1986 yılından itibaren önce Finans Kulüp Derneği, 1995 yılından sonra da Vakıf Statüsüne geçerek Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı adı ile çalışmalarını yürütmüştür. Daha o dönem Pera Palas toplantılarına katılan özel ve kamu sektöründe çalışan sektör profesyonellerinin, finansal serbestleşme sürecinde ortaya çıkması düşünülen yeni kurumlar ve yasal düzenlemelerde piyasa oyuncularına ve kamu otoritelerine dönük faaliyetleri sistematik bir şekilde yürütebilme amacı belirgin olmuştur. Türkiye Finans Konseyi, İstanbul Finans Merkezi fikir geliştirme toplantıları geçmiş dönemdeki çalışmalarımızdan bazılarıdır.
Vakıf toplantılarında bugüne kadar Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakan düzeyinde birçok konuşmacı ağırlanmış ve gündemin oluşmasına katkı sağlamıştır. Finans konusunda aydınlatıcı bilgiler, raporlar ve görüşler akademisyen ve piyasa katılımcılarının yer aldığı tartışma platformlarında geliştirilmiştir. Ayrıca vakıf yayınlarından olan “Maliye Finans Yazıları“ Dergisi, Ulusal hakemli dergi statüsünde ve Uluslararası endeksler tarafından takip edilmekte olup 109. sayısı ile finansal literatürüne katkı sağlamaktadır.
Son dönem projelerinden olan Avrupa Birliği Erasmus programı desteği ile “KOBİ Akademisi” oluşturulmasına yönelik projemiz ulusal ajans tarafından kabul edilerek çalışmalara başlanmıştır.
Üyeleri arasında birçok finans üst yöneticisi ve profesyonelinin yansıra, Akbank, Alternatifbank, Burgan Bank, Garanti Bankası, HTS Uluslararası Danışmanlık Hizmetleri, İş Bankası, JCR Avrasya Derecelendirme, Nurol Yatırım Bankası, Şekerbank, T. Kalkınma ve Sınai Bankası, VISA Europe, Vakıflar Bankası, YapıKredi Bankası, Yatırım Finansman Menkul Değerler, Ziraat Bankası gibi çok değerli kurumlar bulunmaktadır.
Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Dr. Önder Halisdemir’in yapmış olduğu Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşmaktadır;
Adnan Nas (Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi), Ayşegül Dicle Aydın (Heidric&Struggles Ülke Başkanı), Dr.Cüneyt Sezgin (Garanti Bankası Yönetim Kurulu Üyesi), Fethi Hinginar (Türk Ytong Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı), Ferhan Kaptan Genel Sekreter, Halit Yıldız(Şekerbank Yönetim Kurulu Üyesi), Meral Özertik (Emas A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi), Meriç Uluşahin (Türkiye Finans Katılım Bankası ve Pasha Bank Yönetim Kurulu Üyesi), Orhan Ökmen (JCR Ülke Başkanı), Yusuf G. Penezoğlu (Kpmg Yönetici Ortak)

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)