BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFinans Gündem'in borsaya 600 milyon TL destek haberi Türk basınında----

Finans Gündem'in borsaya 600 milyon TL destek haberi Türk basınında

Finans Gündem'in borsaya 600 milyon TL destek haberi Türk basınında
29 Mayıs 2019 - 09:14 www.finansgundem.com

"SPK'nın emeklilik fonlarında yaptığı düzenleme ile borsaya 600 milyon lira gelecek" haberini Türkiye ilk Finans Gündem'den öğrendi.

FINANSGUNDEM.COM

SPK’nın emeklilik fonlarında yaptığı düzenlemeyle birlikte birikimlerin tahvil, bono ve hisse senedi piyasasındaki paylarını artırdı. Buna göre 31 Temmuz itibarıyla para piyasası fonlarının yüzde 25'i DİBS'e yönlendirilecek. Standart fonlarda asgari yüzde 10'u, BIST 100, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi, BIST Kurumsal Yönetim Endeksi ve Borsa İstanbul tarafından hesaplanan katılım endekslerindeki paylarda değerlendirilecek.

FİNANS GÜNDEM DUYURDU: BORSAYA 600 MİLYON LİRA GELECEK

"SPK'nın emeklilik fonlarında yaptığı düzenleme ile borsaya 600 milyon lira gelecek" haberini Türkiye ilk Finans Gündem'den öğrendi. SPK’nın bu kararı borsaya destek olarak yansıdı. Bir süredir düşüş eğiliminde olan Borsa SPK’nın emeklilik fonlarında yaptığı değişiklik haberiyle dün günü %1.44 yükselişle tamamladı.

HABER DÜNYA GAZETESİNDE FİNANS GÜNDEM İMZASIYLA YER ALDI

Finans Gündem'in duyurduğu "BES fonlarından borsaya 600 milyon lira gelecek" haberi Dünya gazetesinde FinansGündem imzasıyla yer aldı. İşte o haber:

"SPK’nın emeklilik fonlarında yaptığı düzenlemeyle birlikte birikimlerin tahvil, bono ve hisse senedi piyasasındaki paylar artırılacak.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), emeklilik fonlarında standart ve para piyasası fonlarına alınacak varlıklara ilişkin düzenlemeye gitti. Düzenlemeye göre 31 Temmuz itibarıyla para piyasası fonlarının yüzde 25’i DİBS’e yönlendirilecek. Standart fonlarda asgari yüzde 10’u, BIST 100, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi, BIST Kurumsal Yönetim Endeksi ve Borsa İstanbul tarafından hesaplanan katılım endekslerindeki paylarda değerlendirilecek

SPK’nın dün açıkladığı ilke kararına göre Emeklilik Yatırım Fonlarına İlişkin Rehber’in; Para Piyasası ve Kısa Vadeli Borçlanma Araçları Fonlarına İlişkin Esaslar başlıklı bölümüne ikinci fıkra olarak şu ifade eklendi: “Para piyasası fonlarının portföyünün asgari yüzde 25’i devlet iç borçlanma senetlerinde yatırıma yönlendirilir.”

Bankacıların yaptığı hesaplamaya göre para piyasası likit fonlarında büyük bölümü repo piyasasında bulunan yaklaşık 10.5 milyar TL birikimin yüzde 25’ine denk gelen yaklaşık 2.5 milyar TL’nin Temmuz sonu itibarıyla DİBS’e aktarılması gerekecek.

Borsaya 600 milyonluk destek

SPK tarafından yapılan bir başka değişiklik ise emeklilik Fonlarının “Standart Fonlara İlişkin Esaslar” başlıklı bölümünde yapıldı.

Yapılan düzenleme ile standart fonlarda “Asgari yüzde 10’u, BIST 100, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi, BIST Kurumsal Yönetim Endeksi ve Borsa İstanbul tarafından hesaplanan katılım endekslerindeki paylarda” değerlendirilecek. Finansgündem’in haberine göre borsada değerlendirilecek rakamın da yaklaşık 600 milyon lira olması bekleniyor. SPK düzenlemesine göre bu fonda azami yüzde 30 ise özel sektör tahvillerinde değerlendirilecek.

SPK açıklamasında ayrıca yapılan değişiklikler ile getirilen “yeni portföy sınırlamalarına 31 Temmuz itibariyle uyum sağlanmasına karar verildi” denildi."

BES fonlarından borsaya 600 milyon lira gelecek

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)