BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFinans fenomenleri ne kadar kazanıyor?----

Finans fenomenleri ne kadar kazanıyor?

Finans fenomenleri ne kadar kazanıyor?
07 Şubat 2022 - 17:05 www.finansgundem.com

Yeni kuşak sosyal medya kullanıcılara odaklanan finans fenomenleri yatırım konusunda yaptıkları paylaşımlarla birçok finans çalışanlarının elde ettiğinden daha fazla para kazanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sosyal medyanın kullanımı dünya çapında çeşitlenmeye devam ediyor. Birçok sosyal medya kullanıcısı iyi yaşam, güzellik ürünleri ve Hollywood filmleri tartışmaları gibi konuların yanı sıra finans alanına da el atmaya başladı. ABD’nin Tennessee eyaletinde 25 yaşındaki TikTok kullanıcısı Austin Hankwitz sosyal medya platformunu kullanarak milyoner bir şekilde emekli olmanın yollarını anlatan videolar paylaştı. Genç sosyal medya kullanıcısı, paylaşımlarında robo danışmanlık şirketlerine yönelik tavsiyeleriyle birçok yeni yatırımcının bu alana yönelmesini sağladı.

Robo danışman şirketi Betterment’in İletişim Yönetici Arielle Sobel yeni yatırımcıların kendi işletmelerine yönelik aramalarındaki ani artışları başlarda açıklamakta güçlük çektiklerini belirtiyor. Bir günde 10 bin kayıt gerçekleştiğine işaret eden Sobel Bloomberg International’daki açıklamasında, “‘Bu artan hareketlilik nereden geliyor?’ diye soruyorduk. Bu aktivite bizim sponsorluğumuzda değildi ve hiçbir fikrimiz yoktu” ifadelerine yer verdi.

Hankwitz gibi sosyal medya fenomenleri pasif yatırım veya vergi yatırımları gibi konseptleri sosyal medyaya uyarlayarak Z ve Y kuşağı için anlaşılabilir içerikler üretiyorlar. Finans sektörü için bu tür fenomenlerle çalışmak da oldukça cazip bir fırsat. Bloomberg International’ın haberinde özellikle de perakende yatırımcı girişinin tavan yaptığı bir dönemde, bu demografiye bu kadar hızlı ve doğrudan erişimin hiç olmadığına dikkat çekiliyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD’de pandemi süreci birçok insanın bol miktarda para ile birlikte eve kapanmasına sebep oldu. Veri analitiği firması App Annie’nin verilerine göre ABD’de finans uygulamaları için harcanan zaman bir önceki yıla göre %90 oranında arttı. Bu tür uygulamaların indirilmesi ise %20 oranında yükseldi. Aynı zamanda cep telefonları aracılığıyla borsalara katılım da hızlı bir şekilde arttı. Yatırım uygulamaları üzerinden borsa ticareti ve yatırıma ayırılan zaman bir önceki yıla göre %135 yükseldi.

Bloomberg haberinde, Betterment Hankwitz’in paylaşımlarına olan ilgiyi gördüğünde şirketin hizmetlerini sosyal medya üzerinden paylaşması için fenomenle bir aylığına birlikte iş yaptıklarını belirtiyor. Bir başka robo yatırım firması Wealthfront’un İletişim Direktörü Kate Wauck ise Instagram’da Mrs. Dow Jones olarak bilinen Haley Sacks da dahil olmak üzere 15 sosyal medya fenomeni ile ortaklık yaptığını açıklıyor.

Kate Wauck bu ortaklığı, “Açıkçası hikayemizi anlatmakta bize göre daha iyiler” sözleriyle tanımlıyor.

Finans fenomenleri ne kadar kazanıyor?

Geçtiğimiz yıla kadar Hankwitz eski tip Finans firmalarından birinde çalışıyordu. Bir sağlık şirketinin birleşmeler ve satın almalar biriminde çalışan Hankswitz TikTok videolarını ise yan iş olarak yapmaktaydı. Şimdiyse sosyal medya fenomenin 495 bin takipçisine ulaşmak isteyen start-up’lar ve finans şirketleri paylaşımlarını cazip bir ürün olarak görüyor. Bazı firmalar 25 yaşındaki fenomeni pazarlama stratejilerinde tavsiye vermesi için tutuyor. Hankswitz CEO’larla sohbet ettiğini hatta şirketlerin yönetim kurulunda bulunması için davet edildiğini belirtiyor.

Hankwitz TikTok sayfasındaki her bir gönderi için 4 bin 500 ila 8 bin dolar arasında ücret alıyor. Fenomen bir gayrimenkul yatırım platformu olan Fundrise'in TikTok'unda iki video yayınlaması için her ay ona para ödediğini belirtiyor. Hankwitz ayrıca platforma kaç kişiyi kazandırdıklarına bağlı olarak aylık 2 bin dolar ikramiye alıyor. Bir kripto para alım satım platformu olan BlockFi, sunduğu kod aracılığıyla platforma girenlerden kişi başı 25 dolar alıyor. Bir başka hisse senedi alım satım uygulaması Public.com, videolarında Yahoo Finance hisse senedi grafiklerini yerine kendi grafiklerini kullanmasını içeren bir sözleşme için ona aylık bir avans ve şirket hissesi de teklif etmiş.

Hankwitz, Fundrise için 240’ın üzerinde hesap tarafından, Public firması için 1.653 hesap tarafından ve Betterment için on binlerce hesap tarafından finanse edildiğini tahmin ediyor. Finans fenomeni BlockFi kodu üzerinden bir ayda 268.000 dolarlık kripto satın alma hakkı getirmiş. Hankwitz şu anda toplam altı şirketi temsil ediyor. Sosyal medya fenomeninin ayrıca daha derin yatırım ve finansal analizler sunduğu Patreon kanalı da bulunuyor ve bu kanaldaki içeriklere erişim de ayda 4 ila 17 dolar arasında ücretlendiriliyor. Hankwitz’in şu anda yaklaşık 1.100 abonesi var.

Finans fenomeni, “Bu işi tam zamanlı olarak yapmak için yaklaşık altı ay önce işimden ayrıldım” dedi.

Hankwitz yılda tam olarak ne kadar gelir elde ettiğini söylemeyi reddediyor. Ancak 500 bin dolardan fazla para kazandığını da kabul ediyor. Ayrıca, Mart 2020'den bu yana, kısmen temsil ettiği markalardan aldığı özkaynaklarla yaklaşık 1,3 milyon dolar değerinde bir portföy inşa ettiğini de söyledi. Tüm bu rakamlar fenomenin paylaşımları sayesinde tam zamanlı çalışan birçok finans çalışanının elde edebileceklerinin ötesinde bir servete sahip olduğunu işaret ediyor.

Sosyal medya, büyük takipçi sayıları ve müşterileri finansal ürünlere itme hünerleri olanlar için kazançlı bir iş olabilir. İçerik üreticiler ve fenomenler için bir yetenek ajansı olan Bullish Studio'nun CEO'su Brian Hanly'nin rakamlarına göre, Instagram’da kullanıcılar bir hikaye paylaşımı için 100 ila 1.500 dolar arasında yukarı kaydırmalı bir paylaşım içinse 1.000 ila 10.000 dolar arasında reklam ücreti alabiliyor. TikTok'ta ise bir gönderinin maliyeti videonun viralliğine ve içerik üreticinin takipçi sayısına bağlı olarak 2.500 ila 20.000 arasında değişebiliyor.

İngiltere’nin umudu teknoloji halka arzları

 

Servetleri 1.44 trilyon dolara ulaştı: Paralarını oraya yatırıyorlar!

 

Yatırım tavsiyesini sosyal medya fenomenleri veremeyecek!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)