BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinans dolandırıcılığına onaylı reklam çözümü----

Finans dolandırıcılığına onaylı reklam çözümü

Finans dolandırıcılığına onaylı reklam çözümü
30 Haziran 2021 - 10:57 www.finansgundem.com

Sosyal medyada artan sahte ilanlarla insanları tuzağa düşüren kişilere karşı yeni çözüm geliştirildi. Google, İngiltere'deki çevrimiçi finans dolandırıcılığına son verecek

Arama motoru Google, reklam vermeden önce tüm finansal hizmetlerin düzenleyici tarafından doğrulanması gerektiğini belirterek, İngiltere'deki platformunda finansal dolandırıcılığı kısıtlayacak.

İngiltere'nin mali gözlemcisi, geçen yıl sahte şirketler tarafından sosyal medya platformları aracılığıyla reklamı yapılan dolandırıcılıklarla ilgili 1.200 tüketici uyarısı yayınladı.

ABD'li teknoloji devi Alphabet Inc'in bir parçası olan Google, bir blog yazısında, Mali Davranış Otoritesinin (FCA) ücretli promosyonları incelemeye yönelik çağrılarını izleyen yeni politikayı 6 Eylül'den itibaren uygulamaya başlayacağı açıklandı.

Bir FCA sözcüsü e-postayla gönderilen açıklamada, "Bu, Google'dan önemli bir adım olsa da, kalıcı ve tutarlı bir çözümün mevzuat gerektirdiğini düşünüyoruz" dedi.

Sözcü, düzenleyicinin, değişiklikler yürürlüğe girdikten sonra Google'ın kararının sonucunu değerlendireceğini de sözlerine ekledi.

Bu arada Sunday Times kısa bir süre önce, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, internet devlerinin finansal dolandırıcılık web sitelerini kapatması için yasal bir gereklilik getirmesi için hükümete lobi yaptığını yazmıştı.

TÜRKİYE’DE BENZER DÜZENLEME YAPILDI

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, Türkiye’de de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) benzer bir denetim kuralını hayata geçirdi. Bankalardan reklam yayınlayacakları mecralarla sözleşme yapma şartı getirildi. Yeni kurallardan sonra bankaların Google başta olmak üzere sosyal medyaya reklam yayınları kesildi.

Bu şekilde bankanın ismini logosunu taklit ederek sosyal medya ve Google gibi arama motorlarında sahte yayın yaparak insanları tuzağa düşürenlerin önü kesilmiş oldu.

Buffett’ın pandemiden aldığı en büyük ders

Dolar kurunda teknik olarak yukarı trend korunuyor

TÜİK, ilişkili kuruluş oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)