BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinans devlerinin kripto piyasasıyla başı dertte----

Finans devlerinin kripto piyasasıyla başı dertte

Finans devlerinin kripto piyasasıyla başı dertte
26 Mayıs 2021 - 17:36 www.finansgundem.com

Küresel çapta büyüyen kripto para piyasası Wall Street’in dev bankalarını baskı altına aldı. Dev bankaların CEO’ları müşterilerin kripto para talepleriyle düzenleyicilerin baskısı arasında kalmış görünüyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD'nin önde gelen birçok bankasının baş yöneticileri, ABD Senatosu Komitesi’ne yapılacak sunum öncesinde Çarşamba günü yayınladıkları mesajda kripto para birimlerine ilişkin temkinli davrandıklarını söylediler.

Bank of America'dan Brian Moynihan, Citigroup'tan Jane Fraser ve Wells Fargo'dan Charles Scharf'ın açıklamaları, finans dünyasının kripto paralar üzerinde soru işaretlerini sürdürdüğü bir dönemde geldi. Finangundem.com’un derlediği bilgilere göre finans yöneticileri kapsamlı bir devlet denetiminden yoksun olan bir kripto piyasasının ciddi bir şekilde büyümesine cevap veremiyor ve ABD'li piyasa düzenleyicilerinin baş döndürücü fiyat hareketlerine karşı vermekte zorlanıyor.

Finans şirketleri aynı anda hem tüketicilerin hem de ticari hareketlerden pay almak isteyen yatırımcı kurumların baskısıyla karşı karşıya. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’sa "daha fazla yatırımcı korumasından yararlanabilecek" bir ticaret ortamı konusundaki piyasa düzenlemesi baskılarıyla yüzleşiyor.

Financial Times’ın haberine göre Moynihan açıklamasında Finans yöneticileri için ortaya çıkan zorlukları ima ederek, BofA'nın "kripto para birimiyle ilgili ürün ve hizmetlere yönelik fırsatları, riskleri ve müşteri talebini değerlendirmeye" devam ederken Bitcoin ve benzeri kripto paralara karşı mesafeli olduğunu söyledi.

Moynihan, "Şu anda, kripto para birimlerine karşı kredi vermiyoruz ve birincil işi kripto para birimi veya kripto para ticareti ve yatırımının kolaylaştırılması olan şirketlere bankacılık hizmeti vermiyoruz" dedi.

BofA CEO’su, bankası blockchain ile ilgili 60'tan fazla patente sahip olsa da kripto para birimlerini destekleyen dağıtılmış defter teknolojisine ilişkin hala uygun ölçekte bir kullanım örneği bulamadıklarını ifadelerine ekledi.

Fraser, Citigroup'un "dijital varlık alanındaki değişiklikler ve müşterilerin talep ve ilgisi, piyasa düzenlemesi konusundaki gelişmeler ve teknolojideki ilerlemeler de dahil olmak üzere dağıtılmış defter teknolojisinin kullanımını anlamaya" çalıştıklarını ve "ölçülü bir yaklaşım" benimsediklerini söyledi.

Citigroup CEO’su "Kripto para birimleriyle etkileşime girmeden önce, açık bir yönetime ve kontrollere sahip olmayı sorumluluğumuz olarak görüyoruz" dedi.

Scharf, Wells Fargo’nun blockchain teknolojisini kullanarak "küresel şube ağı içindeki sınır ötesi ödemelerin dahili defter transferlerini tamamlamak için" bir pilot projenin açıklanması sürecine yaklaştıklarını söyledi.

Wells Fargo CEO’su bankanın blockchain alanında daha da ileri gittiğini belirtti. Scharf, “Para birimi ve ödeme mekanizması olarak görünümleri fazla akışkan olsa da alternatif yatırım ürünleri olarak ortaya çıkan kripto para birimleri etrafındaki gelişmeleri yakından ve aktif bir şekilde takip etmeye devam ediyoruz” dedi.

Üç başarılı CEO, ABD Senatosu Bankacılık Komitesi’ne sunum yapacak. Bankaların sunumlarına JPMorgan Chase'den Jamie Dimon, Goldman Sachs'dan David Solomon ve Morgan Stanley'den James Gorman katılacak.

Deutsche Bank Londra’dan göçü hızlandırıyor

 

Kripto ticaretini önce düzenleyen kazanacak

Amazon James Bond’u satın aldı, Wall Street yükselişle açıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)