BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiFinans devlerini cezbeden fintech uygulaması----

Finans devlerini cezbeden fintech uygulaması

Finans devlerini cezbeden fintech uygulaması
15 Eylül 2020 - 18:13 www.finansgundem.com

Fintech şirketi Saphyre’in yapay zeka uygulaması saatler süren hesap açma işlemini dakikalara indirerek JP Morgan ve Black Rock’ın iştahını kabarttı. Finans devleri Saphyre’in yapay zeka uygulamasını kullanma konusunda anlaştı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

JP Morgan'ın Menkul Kıymetler Hizmetleri ve BlackRock, hesap açma iş akışlarını dijitalleştirmek için fintech firması Saphyre'le anlaştı.

Finextra’nın haberine göre, Saphyre, ürettikleri ABD patent onaylı yapay zekâ teknolojisini satın alan firmaların borsa takas hesap açılışları ve broker anlaşmaları için manuel süreçleri ortadan kaldırdığını açıkladı.

Saphyre’in teknolojik platformu, müşteriler arasında kesintisiz iletişim sunmak üzere tasarlanmış. Teknoloji e-postaları ve telefon görüşmelerini ortadan kaldırarak ve gerçek zamanlı özelliklerini sunarak vasiler ve aracı şirketler için kolaylık sağlıyor. Taraflara anlaşmaların durumları ve sonraki süreçleri üzerinde saydam bir denetim imkânı sağlıyor.

Hesap bilgi girdilerinin sayısallaştırılması, pazara özgü dokümantasyonu da dahil olmak üzere gereksiz verilerin artışının ve manüel süreçlerin elenmesini sağlayarak hesap açma sürecini hızlandırıyor.

Black Rock’un Genel Müdürü Liliane Anconda yeni anlaşmalarına ilişkin, “Saphyre’le birlikte saatler sürecek çalışmaları dakikalara indiriyor ve fonların daha hızlı bir şekilde tek bir platformda ticarete hazır hale gelmesini sağlıyoruz” ifadelerinde bulundu.

ABD ve Çin "ayrılığı” finansal sistemler için tehlikeli

 

Özel sermaye devi finans teknolojisine yatırım yapıyor

 

Melek yatırımcılar fintech şirketini uçurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)