BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFinans devlerinden yaratıcı ofise dönüş teşvikleri----

Finans devlerinden yaratıcı ofise dönüş teşvikleri

Finans devlerinden yaratıcı ofise dönüş teşvikleri
10 Eylül 2020 - 17:44 www.finansgundem.com

Finans çalışanlarının yeniden ofislere dönüşünü sağlamak için, kreşten taksi ücretlerinde indirime, bir çok avantaj sağlanıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finans sektörünün dev isimleri çalışanlarının ofise dönmelerini sağlamak için yaratıcı teşvikler ve politikalar geliştiriyor. Ancak korona virüste ikinci dalga endişeleri giderek büyüyor.

Okullar yavaş yavaş açılmaya başlarken, sağlık uzmanları korona virüsün ikinci dalgası konusunda uyarıda bulunsa da, Londra’da şirketler pandemiyi geride bırakmaya ve çalışanlarını ofise dönmeye ikna etmeye çalışıyor.

Financial News, finans sektörü çalışanlarıyla görüşerek işvenlerin ofise dönüşü teşvik etmek için ne gibi avantajlar sağladığını sordu.

KPMG

Dev denetim şirketi KPMG, ofis kapasitelerini %50 arttırdı. Muhasebe çalışanları ve avukatlar, korona virüs karantinasından sonra ofise dönmeye başladı.

Şirket çalışanlarına bu ay yaptığı açıklamada, ofis kapasitesini %50 oranında arttırdığını ve mevcut sosyal mesafe kuralları çerçevesinde mümkün olan en yüksek kapasiteye ulaştığını duyurdu.

KPMG’nin aynı zamanda bir mobil uygulaması da var. Şirketin sözcüsü “Ofise ya da bir müşteri ziyaretine gitmeden önce, çalışma arkadaşlarımız uygulama üzerinden, hükümetin belirlediği kurallara uygun, bir risk değerlendirmesi yapabilecek” dedi.

Bloomberg

Bloomberg 20,000 çalışanına günde 75 dolar yol masrafı yardımı yapıyor. Bu yardım araba servisinde, otoparklarda kullanılabilir ve ofise dönen çalışanlar “en rahat edecekleri ulaşım yöntemini seçebilirler.”

4 Eylül tarihinde çalışanlara yapılan duyuruda, Bloomberg’in İnsan Kaynakları Direktörü Ken Cooper, “ofislerimizi çalışanlarımızın dönüşüne hazırlamak için birçok adım attık. Havalandırma sistemlerimizi ve temizlik uygulamalarımızı geliştirdik ve sosyal mesafeyle maske protokollerini yürürlüğe koyduk” dedi.

Ernst&Young

Büyük muhasebe şirketi EY, 7 Eylül’de İngiltere ve Kuzey İrlanda’daki ofislerini açtı. Şirket, önemli bir oranda düşük kapasiteyle açıldığını ve bu kapasiteyi zamanla arttıracaklarını söyledi.

Ernst&Young ofis binalarında tek yönlü giriş ve çıkış uygulamasına geçildiğini ve ofis katlarında tek yönlü rotalar oluşturulduğunu söyledi.

Şirket müşteri ziyaretine giden herkesin risk değerlendirmesinden geçirileceğini ifade etti. Şirketin İngiltere Başkanı Hywell Ball, “ofise dönmeye ihtiyaç duyan ya da bunu isteyen herkes için güvenli bir ortam oluşturmamız oldukça önemli. Bunu yaparken sorumlulukları olan ya da evden çalışmaya devam etmeyi tercih eden çalışanlarımıza esneklik sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Şirketin yönetici ortaklarından Steve Ivermee pazartesi günü attığı tweet’te “Londra ofisine dönmekten ve çalışma arkadaşlarımı görmekten büyük mutluluk duyuyorum - sosyal mesafeyi koruyarak!” dedi.

Baker McKenzie

Hukuk şirketi Baker McKenzie, 1,000’e yakın çalışanının, gelecek hafta Londra ofisine dönmeye başlayacağını açıkladı.

Londra’da, şubat ayında korona virüsün ortaya çıkmasıyla çalışanlarını eve gönderen ilk şirketlerden biri olan Baker McKenzie, 14 Eylül’den itibaren ofislerini çalışanlarının %25’ine açacak.

Şirket, ilk gelene hizmet esasıyla, masa rezervasyonu sistemiyle çalışacak ve ofis her günün sonunda kapsamlı bir temizlikten geçecek.

Toplantılar Zoom ve Skype uygulamaları üzerinden yapılacak ve evden çalışmaya devam edenlerin de katılımı sağlanacak.

Linklaters

Linklaters geçtiğimiz ay çalışanlarının tamamının mesailerinin yarısını ofis dışında geçirebileceklerini açıklamıştı. Ancak şimdi ofislerini açsalar da çalışanların dönmesi için baskı yapılmıyor.

Şirketten yapılan açıklamada “insanlar istedikleri zaman gelebilirler, kimseyi zorlamıyoruz” dendi.

Goldman Sachs

Goldman Sachs çalışanlarının üst düzey üyeleri, genel müdürler ABD’li kredi bankasının Londra ofisine dönüş için geçtiğimiz haftalarda “bir davet” almışlardı.

Goldman çalışanların ofise dönüşle ilgili endişelerini gidermek için büyük önlemler aldı. ABD bankası çalışanlarına, ofis binası içinde koruyucu ekipman, yemek ve kreş gibi avantajlar sunuyor.

Aynı zamanda toplu taşıma kullanmak istemeyen çalışanlar için de taksi masrafları karşılanıyor. Goldman Sachs sözcüsü, “insanlara öncelik verme yaklaşımımıza devam ediyoruz ve İngiltere hükümetinin yönetmeliklerine uygun hareket ediyoruz” dedi. “Çalışanlarımızın kendileri için kolaylık sağlayacak bir yöntem belirlemelerini teşvik ediyoruz.”

Goldman Sachs ofise dönüş planında ikinci seviyeye geçti

 

Ofise dönüş çağrılarının ardındaki gerçek

 

Goldman Sachs çalışanlarını ofise davetle çağırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)