BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFinans devleri iklim uzmanlarına kesenin ağzını açtı----

Finans devleri iklim uzmanlarına kesenin ağzını açtı

Finans devleri iklim uzmanlarına kesenin ağzını açtı
21 Nisan 2022 - 15:23 www.finansgundem.com

ESG hassasiyetleri finans dünyasında gün geçtikçe daha önemli hale geliyor. Finans devleri de stratejilerini ESG’ye uydurmak amacıyla konunun uzmanlarını bünyelerine katmak için yüksek maaşlar vadediyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Varlık yöneticileri, iddialı net sıfır emisyon hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabilecek iklim uzmanlarının peşine düştü. Yöneticiler doğru adaylar için yüksek miktarda maaşlar ödemeyi de gözden çıkardı.

ESG yetenekleri için savaş fon yönetimi sektöründe devam ederken, işe alım uzmanları iklim uzmanlarının bu yılın en çok aranan profesyonellerinden bazıları haline geldiğini söylüyor. Finansal hizmetler sektörü dışında geçmişleri olan adaylar bazı durumlarda ücretlerini iki katına dahi çıkarabilir.

Financial News’in haberine göre işe alım firması Bruin Financial’ın Müdür Yardımcısı Sophia Deen, "Çoğu bankanın ve varlık yöneticisinin net karbon sıfır hedeflerine ulaşma sözü verdiği göz önüne alındığında, bu tür rollerin ortaya çıkması kaçınılmazdı. Bu alanda büyük bir talep var ve firmaların net karbon sıfır hedeflerine ulaşmalarını sağlamak için doğru insanlara ihtiyaçları var" ifadelerine yer verdi.

Finansal hizmet firmalarının önemli bir kısmı, hissedarların baskısı ve iklim değişikliği krizinin daha da kötüye gittiğine dair artan kanıtların etkisiyle sera gazı emisyonlarını 2050 yılına kadar veya daha erken bir tarihe kadar azaltma hedefleri belirledi.

En büyük girişimlerden biri olan Net Sıfır Glasgow Finansal İttifakı, 45 ülkeden 450'den fazla banka, sigorta şirketi ve varlık yöneticisinden oluşuyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre geçtiğimiz yıl Glasgow’da düzenlenen kentinde düzenlenen iklim zirvesi COP26’yla aynı tarihte kurulan grup, önümüzdeki otuz yıl içinde ekonomilerin net karbon sıfıra geçişine yardımcı olmak için yaklaşık 100 trilyon dolarlık finansman sözü vermeyi hedefliyor.

Deen'e göre, varlık yönetimi firmalarındaki üst düzey ESG (çevresel, sosyal ve kurumsal hassasiyet) işe alımlarının çoğu geçtiğimiz yıl gerçekleşti. Deen bazı uluslararası pozisyonlar için maaşların 500 bin sterlini aştığına dikkat çekti.

İklim uzmanlarının maaşları sektördeki yüksek talebi yansıtıyor. Deen, bu pozisyonların şu anda en yüksek ücret seviyelerine ulaştığını ve maaşların 105.000 sterlin ile 135.000 sterlin arasında değiştiğini söyledi.

Schroders ve Credit Suisse Varlık Yönetimi gibi dev isimler şu anda bu alanda uzmanlık arayan firmalar arasında yer alıyor.

Gayrimenkul, altyapı, özel kredi ve özel sermaye gibi halka açık olmayan piyasalardaki yatırımları denetleyen özel varlık yönetimi birimi Schroders Capital Şubat ayında iklim uzmanlığı pozisyonu için çalışan aradıklarını duyurdu.

Fon yöneticisi ve analist ücretini sürdürülebilirlik hedeflerine bağlayan Schroders, aynı zamanda 2050 yılına kadar veya daha erken bir tarihte net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşma hedefi belirleyen Net Sıfır Varlık Yöneticisi girişiminin de bir üyesi.

İş ilanına yer alan duyuru içeriğinde, “Bu pozisyon, Schroders Capital'de iklim analizi, metodoloji, yatırım portföyü, ürün sunumu ve yatırım çözümleriyle ilgili tüm yönlerin araştırılması, geliştirilmesi ve uygulanması için çok önemli olacaktır. Bu pozisyonun odak noktası, özel varlık yatırımlarıyla bağlantılı sera gazı emisyonlarının şeffaflığının artırılmasına katkıda bulunmak ve portföy düzeyinde genel emisyonları azaltmak için yenilikçi iş modellerini belirlemek ve oluşturmaktır” ifadelerine yer verildi.

Benzeri şekilde Credit Suisse Varlık Yönetimi Birimi (CSAM) de Şubat ayındaki iş ilanında iklim uzmanı almak istedikleri belirtildi. İş ilanı duyurusunda, uzman çalışanın “CSAM içinde net sıfır stratejisi, hedef belirleme ve iklim değişikliği çalışmalarına katkıda bulunma ve daha geniş çapta Credit Suisse organizasyonu ile koordine olma” özelliklerine sahip olması istendiği belirtildi.

Bankalara ESG standardı getirmek ne kadar doğru?

 

10 trilyon doların yöneticisi ESG’de yatırım patlaması bekliyor

 

Savunma sanayii hisselerinde ESG tartışması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)