BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinans devleri daha fazla bankacı kovacak----

Finans devleri daha fazla bankacı kovacak

Finans devleri daha fazla bankacı kovacak
15 Kasım 2022 - 18:13 www.finansgundem.com

Sözleşme bankacılığı alanında işlerin kötü gitmesiyle birlikte bankalar da işten çıkarma programlarına geri döndü. Uzmanlar işçi çıkarma uygulamalarının yıl boyunca devam etmesini öngörüyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bankalar üç yıllık aranın ardından işten çıkarma uygulamalarına geri döndü. Şirket evliliği ve satın alma alanında 2023 için zayıf beklentiler devam ederken yüzlerce sözleşme bankacısı çok az iş imkanın bulunduğu piyasada işsiz kalıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre geçtiğimiz hafta Barclays ve Citigroup da özellikle Avrupa birimlerinde rakiplerine katıldı ve ticaret ve sözleşme bankacılığı alanında bütçe kısıtlaması uygulamalarına ağırlık vererek işçi çıkardı. Halihazırda bütçe kısıtlaması uygulamalarını açıklayan Goldman Sachs ve Deutsche Bank pandemi döneminde durdurdukları eylemleri yeniden başlattıklarını açıkladı.

Financial News’in haberinde Morgan Stanley’de de sözleşme bankacılarını işten çıkarma planlarının hazırlandığı belirtiliyor. Ayrıca sektör kaynakları JPMorgan’da düşük performans gösteren çalışanların ikramiyelerinin kesileceğini veya işten çıkarılacağını belirtiyor.

Daralan iş piyasasıyla yüzleşmek zorunda kalan yüzlerce bankacıyı belirsiz bir gelecek bekliyor. Birçokları da bankalardaki işten çıkarmaların çok ileri gidip gitmediğini sorguluyor. İşten çıkarmalar bankaların %1’i ila %3’ü arasında çok az bir iş gücünü temsil ediyor. Dealogic verilerine göre zayıf performanslı çalışanlar için yapılan ödemeler sektördeki genel performansı geçmiş durumda. Sözleşme bankacılığı ücretleri %41 azalırken bu yıl şimdiye kadar sözleşme bankacılarına ödenen miktar 67,6 milyar dolar oldu. Bu da sözleşme bankacıları ve üst düzey sözleşmeciler için gelecek ayların daha zorlu olacağı anlamına geliyor.

Danışmanlık firması Vici’nin yetkin personel bulmaktan sorumlu baş yöneticisi Stephane Rambossoni “Bankalar işten çıkarmaları normale göre daha erken yaptı. Muhtemelen maliyetlere odaklanan hissedarlar karşısında kendilerine biraz daha hareket alanı tanımak istiyorlar. Kıdemli bankacılar gelecek yıl ikramiyeler ödenmeden önce yeni bir bütçe kısıtlamaları turu bekliyor. Sözleşme piyasasının şu anki durumuyla maliyetlerin eşlenmesi hedefleniyor” ifadelerine yer verdi.

Büyük yatırım bankalarıyla çalışan Wall Street tazminat danışmanlığı firması Johnson Associates'ten Chris Connors, bankaların aşırı personel aldıkları düşük performanslı birimlerde "cerrahi müdahaleye" başlayacaklarını söyledi.

Connors "Yıl sonu sürecinden sonra ve bankalar maliyetleri yönetirken 1. çeyrekte çalışan sayısında daha fazla azalma bekliyoruz. Meta ve diğer teknoloji firmaları gibi (personelin %10-15'ini işten çıkaran) geniş ölçekli, önemli işten çıkarma dalgaları kesinlikle beklemiyoruz. Ancak çalışan sayısının gelecek yılın 2. çeyreğine girerken kesinlikle daha düşük bir eğilim göstereceğini düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

FN haberine göre isimlerinin belirtilmemesi koşuluyla konuşan üst düzey sözleşme bankacıları, mevcut kesintilerin "normalden aşırı" veya "hijyenik" olmadığını belirtiyor. Zira bankaların kilit personel için ödemeleri en üst düzeye çıkarırken ikramiye döneminden önce düşük performans gösterenleri ayıkladığı belirtiliyor. Bir odaklanılan kesimse pahalı ücretlere sahip genel müdürler yerine analistler gibi genç bankacılar oluyor.

İşten çıkarmalar sırasında liderler nasıl davranmalı?

 

Amazon 10 bin çalışanını işten çıkaracak

 

Resmi duyuru yapıldı: Sosyal medya devi 11 bin çalışanını işten çıkardı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)