BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinans devleri beklenti düşürüyor----

Finans devleri beklenti düşürüyor

Finans devleri beklenti düşürüyor
12 Mart 2020 - 14:30 www.finansgundem.com

Korona virüsün ortaya çıkardığı kaotik atmosfer nedeniyle ABD'de GSYİh değerlerinde %2 gibi ciddi bir daralma bekleniyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ekonomistler, korona virüsün talep ve harcamaları azaltması nedeniyle 2014'ten bu yana ilk daralma olacağını belirterek, ABD'de ikinci çeyrek büyüme tahminlerini düşürüyor.

ABD ekonomisini en az altı finans firmasından takip eden analistler (Wells Fargo, Bank of Montreal , Kanada Kraliyet Ticaret Bankası, ABN Amro, Rabobank ve Berenberg) yıllık bazda %0,1'lik bir oranla Nisan-Haziran dönemini kapsayacak bir daralma öngörüyordu. Bloomberg tarafından derlenen araştırma raporları ve erken anket yanıtlarına göre bu oran %2'ye ulaştı.

Yatırım bankası Bank of Montreal’in ekonomisti Jennifer Lee, "ABD'deki aşırı piyasa volatilitesi ve virüs vakalarının artan sayısı göz önüne alındığında, biz devletlerin olağanüstü hal ilan edeceğini öngörüyoruz," diyerek bankanın ikinci çeyerekte ABD GSYİh rakamlarında %2 gerileme beklediğini açıkladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)