BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinans çalışanları saat başı gözetleniyor----

Finans çalışanları saat başı gözetleniyor

Finans çalışanları saat başı gözetleniyor
02 Ekim 2020 - 17:47 www.finansgundem.com

Big Four denetim firmalarından PwC’nin yaptığı araştırmaya göre evde çalışma uygulamalarının yaygınlaşmasının ardından büyük finans firmalarının dörtte biri çalışanlarını bir saatlik aralıklarla kontrol ediyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük finansal şirketleri, salgının binlerce finans personelini evden çalışmaya zorlaması nedeniyle çalışanların üretkenliği konusundaki denetimlerini artırdı.

Financial News’in haberinde yer alan PwC raporunda çalışanların üretkenliğini takip eden finans firmalarının sayısı 2018 yılındaki %62 oranından bu yıl %77'ye yükseldiği belirtildi. Dünyanın en büyük dört finansal denetim firmasından biri olan (Big Four) PwC’nin araştırma raporuna göre 5 milyar doların üzerinde varlığı bulunan büyük bankaların, varlık yönetimi firmalarının ve sigorta şirketlerinin dörtte biri geçtiğimiz 12 ayda çalışanlarının üretkenliğini saat bazında kontrol ettiklerini belirtti. Araştırmaya göre daha küçük firmalarda bu oran %11 seviyesinde.

PwC'nin çalışmasına katılan 502 firmanın %44'ü çalışanlarının verimliliği günlük bazda izlediğini belirtiyor.

Evde çalışmak Finans patronlarının endişelerini arttırıyor

Finansal hizmetler dünyanın en fazla denetilen sektörlerinden birisi ve çalışanları genellikle telefonlarında, e-posta hesaplarında ve mesajlarında uygulanan yüksek teknolojili izleme sistemleriyle ilişkilendirilir. Pandeminin yüz binlerce finans çalışanının evde mesai yapmasına neden olması bazı finans firmalarının ofislerdeki katı izleme yöntemlerini evlere taşımalarına neden oldu. Artan bu gözetimler, uzmanlara ve banka patronlarına evde çalışan personelleri üzerinde kullandıkları bazı izleme araçları nedeniyle mahremiyet eleştirileri yöneltilmesine neden oluyor.

İngiltere Enformasyon İdaresi ağustos ayında Barclay’in kullandığı personelin iş yerinde nasıl zaman geçirdiğini izleyen bir tür program olan Sapience nedeniyle soruşturmaya tâbî tuttuğunu doğruladı.

Barclays daha önce de Londra ofislerinde kullandığı bazı sistemler ve bu sistemlerin kullanılış biçimi nedeniyle medyada eleştirilerin hedefi olmuştu.

PwC de bu yaz benzeri tartışmalardan nasibini aldı. Big Four firmasının ürettiği yüz tanıma teknolojisi çalışanların tuvalet molaları için dahi bilgisayar karşısında olmadıkları durumların fark edilmesine neden oluyor.

Finans çalışanlarına tuvalet izni bile yok

 

Blackrock bir daha asla tam kadro ofise dönmeyecek

 

Finans çalışanlarının %74’ü ofise dönmek istemiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)