BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFinans çalışanları kovid sonrası sosyalleşmeyi yeniden öğreniyor----

Finans çalışanları kovid sonrası sosyalleşmeyi yeniden öğreniyor

Finans çalışanları kovid sonrası sosyalleşmeyi yeniden öğreniyor
14 Eylül 2021 - 15:24 www.finansgundem.com

Pandemiyle birlikte sosyal mesafe ve temastan kaçınma gibi birçok görgü kuralı ortaya çıktı. Bir yılı aşkın süredir ofislerden uzakta kalan finans çalışanları ise bu kurallarla birlikte ofiste nasıl davranması gerektiğini yeniden keşfediyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemi kısıtlamaları sonrasında normale dönüş ofise dönüş sürecindeki finans çalışanları için sosyal bir mayın tarlasına dönmeye başladı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Eylül ayının başlamasıyla birlikte Londra’nın finans bölgeleri çalışan akınına uğradı. Ancak çalışanların bir araya gelmesiyle ortaya çıkan sosyalleşme ve Kovid dönemi görgü kurallı ofis ortamında kafa karıştırıcı tartışmaları da beraberinde getirdi.

Financial News’in haberine göre Londralı Finans çalışanları Kovid-19’un personelin iletişimini oldukça değiştirdiğini belirtiyor. Bir finans çalışanı konuyla ilişkili yorumlarında, “Artık her toplantıdan ya da sosyal etkileşimden önce garip bir dans ortaya çıkıyor. Sadece ‘Merhaba’ diyebilmek için dahi önce tokalaşmamız mı gerektiğini, el sallamamız mı gerektiğini yoksa yumruklarımızı mı çarpıştırmamız gerektiğini anlamaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Londra firmaları arasında danışmanlık yapan bir başka kıdemli bankacı isimsiz verdiği röportajda kapanma sonrası bir müşteri etkinliğinin ardından iki gün kendine gelemediğini belirterek, “20’li yaşlarımın başında gibi hissediyorum ve çalışma arkadaşlarımla müşteriler arasında nasıl davranmam gerektiğini yeniden öğrenmek zorunda kalıyorum” açıklamasında bulundu.

Londra’nın en büyük firmalarındaki çalışanlar, aylarca süren sanal iletişimimin ardından yeniden bağlantılarıyla iletişim kurmak istiyor. Bir yönetici konuyla ilgili açıklamasında müşterilerinden birinin alkollü bir konuşma sırasında karşısında ‘genç birisini görmeyi hayal ettiğini’ söylediğini belirtiyor. Yöneticiler finans çevrelerinin aylarca süren kapanmalar döneminde standart bir filtreyle konuşma yeteneklerini dahi kaybettiğini belirtiyor.

Başka bir finans çalışanı da geçtiğimiz günlerde bir meslektaşının çok az tanıdıkları bir müşterinin evinde parti yapmak için ısrar ettiğini söyledi.

Londra finans merkezinde çalışan deneyimli bir avukat konuyla ilgili, "Bana kalırsa herkes birbirine nasıl davranması gerektiğini unuttu" ifadelerine yer veriyor.

Birçok finans çalışanı pandemi süresince sunulan özgürlük penceresinin yakında tekrar kapanmasını beklediğinden ortaya çıkan bu garip ortam daha belirgin hale geliyor. Deutsche Bank’ın Temmuz ayında yaptığı bir ankete göre İngiltere’deki finans çalışanlarının %60’ı Aralık ayına kadar yeni bir kısıtlamanın uygulanmasını bekliyor.

Kırmızı bileklik giyenden uzaklaşıyorlar

Finansal yazılım şirketi Finastra soruna bir çözüm getirmek amacıyla sosyal mesafe bileklikleri uygulaması başlattı. Firmanın ofise dönüş stratejilerine öncülük eden Ryan Hopkins LinkedIn’de yayınladığı bir paylaşımda, “Tüm çalışanlarımıza Kovid konusundaki rahatlıklarına göre bileklikler verdik. Yeşil bileklikler takanlar ‘çak bir beşik’ dahil olmak üzere her temasa açıklar. Sarı bilekliği takanlar fiziksel temas tercih etmiyorlar. Kırmızı bileklik takanlarsa sosyal mesafeye uyulmasını rica ediyorlar” ifadelerine yer verdi.

Hopkins, “Meslektaşlarımız bilekliklerin etkileşimleri daha kolay hale getirdiğini ve son birkaç günü oldukça normal şekilde geçirmelerini sağladığını söyledi” açıklamasında bulundu. Yönetici bir yıldan fazla süre evde kaldıktan sonra elde ettikleri başarının oldukça önemli olduğunu belirtti.

İşverenler de dikkatli olmalı

Normal çalışma düzenlerine geçiş sürecinde kendi davranışlarını yeniden tespit etmeleri gereken sadece personel değil. Zira yöneticiler de yeni çalışma ortamında yasal olarak kendilerini zor durumda bırakabilecek risklerle karşı karşıyalar.

Allen & Overy hukuk firmasındaki istihdam pratikleri birimi ortaklarından Sarah Henchoz, Londra finans çalışanlarından gelecek yeni dava taleplerinde bir yükselişe hazır olduklarını söyledi.

Henchoz, bu tür davaların, işyerinde maske takma veya işyerine dönmeden önce Kovid-19'a karşı aşı olma gereksinimleri gibi meseleler nedeniyle ortaya çıkan çatışmalar nedeniyle kışkırtılabileceğini söyledi.

"Çalışanların patronlarına 'Bu konuda endişeliyim' veya 'Bunun adil olduğunu düşünmüyorum' dediğini duymaya başlıyoruz" diyen Henchoz, bu tür sorunların firmaları Kovid ile ilgili sorunları yönetebilmelerini sağlayacak yeni politikalar hazırlamaya sevk ettiğini de sözlerine ekledi.

Goldman Sachs, Londra'daki bankacıları için sosyal mesafe gereksinimlerini gevşetmeyi planlarken, JPMorgan da Temmuz ayında İngiltere'deki genel merkezinin yeniden yapılandırılması kapsamında Londra'daki işgücü için sosyal mesafe kurallarını kaldırdı.

Korkunç gerçeği açıkladı: Gates'ten endişelendiren sözler!

 

Amazon çalışan maaşlarını yükseltti

 

Delta varyantı ofise dönüş beklentilerini azalttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)