BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinFilm gibi vurgun!----

Film gibi vurgun!

Film gibi vurgun!
16 Mart 2013 - 07:33 www.finansgundem.com

Avustralya’nın en büyük kumarhanesi, Hollywood filmi gibi bir vurgunun kurbanı oldu

Başrollerinde ABD’li aktörler Brad Pitt ve George Clooney’nin olduğu “Ocean’s Eleven” filmindekine çok benzer bir sahtekarlıkla, Melbourne kentindeki Crown Casino isimli kumarhane tam 33 milyon dolar (60 milyon TL) dolandırıldı.
Birkaç hafta önce ortaya çıkan soygunun yabancı bir kumarbazın kumarhane içinden bir güvenlik yetkilisiyle işbirliği sonucunda gerçekleştiği belirtildi.Victoria eyalet polisinin yürüttüğü soruşturmaya göre, soygunda kumarhanenin özellikle oyuncular ve kurpiyerleri gözetlemek üzerine kurulu güvenlik kamerası sistemi kullanıldı. Zira, yüksek çözünürlüklü kamera sayesinde diğer oyuncuların ellerindeki kartlardan alınan görüntü bilgileri, hilekar oyuncuya aktarılıyordu. Olaya karışarak soyguncuya yardım ettiği düşünülen çalışanın ise, kumarhanenin VIP hizmetler bölümü müdürü olduğu, otelde kaldıkları süre boyunca soyguncu ve ailesinden sorumlu olduğu açıklandı.
GÜVENLİK AÇIĞI VAR
Güvenlik açığının tespit edilmesinin ardından sözkonusu çalışanla kumarhanenin VIP bölgesinden sorumlu bir patronun işine son verildi.
Skandalla ilgili hem kumarhane hem de polis soruşturma açtı. 19 yıllık kumarhane tarihindeki en büyük soygun, çok etkili olduğu düşünülen güvenlik sistemlerindeki açıkla ilgili tartışmalara da neden oldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)