BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFilistin'in ekmeği Ulusoy Un'dan----

Filistin'in ekmeği Ulusoy Un'dan

Filistin'in ekmeği Ulusoy Un'dan
03 Kasım 2014 - 12:42 www.finansgundem.com

Türkiye’nin un üreticilerinden Ulusoy Un, Dünya Gıda Programı’nın düzenlediği ihaleyi kazanarak Filistin’e 3 bin 600 ton un göndermeye hazırlanıyor

Türk ununu dünyaya taşıyan güvenilir gıda tedarikçilerinden Ulusoy Un, Dünya Gıda Programı (World Food Program, WFP) tarafından Filistin’e gönderilmek üzere açılan un ihalesini kazandı. Aralık ayında 3 bin 600 ton unu Filistin’e teslim edecek.

Günlük 900 ton buğday işleme kapasitesi ile Türkiye’nin lider un üreticileri arasında yer alan ve tek başına Türkiye un ihracatının yüzde 5’ini gerçekleştiren Ulusoy Un’un CEO’su Eren Günhan Ulusoy, 2010 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu’nun (UNRWA) onaylanmış tedarikçisi olduklarını,  2014 yılında UNRWA aracılığıyla Filistin için 22 bin 500 ton un tedarik ettiklerini belirtti.

Türkiye’nin un ihracatı Ortadoğu ile büyüyor

Türkiye’nin özellikle Ortadoğu ülkeleri için en temel gıda tedarikçilerinden biri haline geldiğini belirten Ulusoy, yalnızca Irak ve Suriye’ye yapılan un ihracatının 2014’ün ilk 8 ayında 857 bin tona ulaştığını, bu rakamın 2013’ün aynı dönemine göre yüzde 31’lik bir artışı ifade ettiğini söyledi.

Ulusoy Un olarak 25 yıllık bir süreçte 5 kıtada 72 ülkeye ihracat yapan bir kapasiteye ulaştıklarını belirten Eren Günhan Ulusoy,  “Sürekli gelişen ve büyüyen ihracat pazarlarımızla satış kapasitemizi artırıyoruz. 2014 yılının ilk altı ayında üretimimiz geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 39, buğday unu ihracatımız ise yüzde 129 artış gösterdi. Artan talebi karşılayabilmek için, yeni yapacağımız tesisimiz ile 2016 yılı sonunda günlük 1.500 ton üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz. Bu tesisimizde kullanılacak yeni teknolojilerle ve farklı ürünlerle, müşterilerimizin çok çeşitli taleplerini karşılayabileceğiz” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)