BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFilistin'den İsrail'in 'kışkırtıcı' açıklamalarına tepki----

Filistin'den İsrail'in 'kışkırtıcı' açıklamalarına tepki

Filistin'den İsrail'in 'kışkırtıcı' açıklamalarına tepki
04 Nisan 2022 - 00:44 www.finansgundem.com

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Lapid'in işgal altındaki Doğu Kudüs'ün etrafı surlarla çevrili Eski Şehir bölgesinin ana girişi olan Bab el-Amud (Şam Kapısı) kapısındaki "kışkırtıcı" açıklamalarına tepki gösterdi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in İsrailli yetkililer eşliğinde Doğu Kudüs'teki Şam Kapısı'na gelmesine ilişkin yapılan açıklamada, "Lapid'in Şam Kapısı'na yaptığı baskın sırasında Yahudi yerleşimcilere, Yahudi bayramlarında onları korumak için Kudüs'te konuşlanan İsrail güçlerinin sayısını arttırma yönünde verdiği vaatleri kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Filistinlilere karşı "kışkırtıcı" vaatlerin, İsrail'in Filistinli vatandaşlara yönelik güç kullanarak uyguladığı "apartheid" uygulamalarının bir sonucu olduğu ifade edildi.

Ayrıca bunun Müslümanların ve Hristiyanların bayramları hiçe sayılarak, yalnızca Yahudi bayramlarında Yahudilere koruma sağlayan ve Filistinlilerin insan haklarını kısıtlayan İsrail'in genişlemeci, sömürgeci politikasının bir örneği olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Lapid'in açıklamaları, Müslümanların ve Hristiyanların kutsal mekanlarına ve bu dinlerin mensuplarına saldıranların, radikal Yahudiler olduğu gerçeğini göz ardı ediyor." ifadeleri kullanıldı.

İsrail basınında, Lapid'in bugün Şam Kapısı'nda bulunduğu sırada yaptığı, "hükümetin Yahudi bayramlarında yerleşimcileri korumak için 8 bin polis konuşlandırmaya karar verdiği" yönündeki açıklamaları yer almıştı.

Kudüs'ün surlarla çevrili Eski Şehir bölgesinde yer alan kentin 7 kapısından biri olan ve Mescid-i Aksa yolu üzerinde bulunması dolayısıyla en çok bilinen ve kullanılan kapılarından biri konumundaki Şam Kapısı, Filistinlilerin İsrail'in politikalarına tepki için toplandıkları ve gösteri yaptıkları mekanların başında geliyor.

Mısır'dan İsrail'e Filistin çağrısı

 

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları yoğunlaştı

 

Kudüs'te Yahudi yerleşimcilere protesto

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)