BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFilistin'de yerel seçimler için oy verme işlemi başladı----

Filistin'de yerel seçimler için oy verme işlemi başladı

Filistin'de yerel seçimler için oy verme işlemi başladı
11 Aralık 2021 - 14:46 www.finansgundem.com

Filistin yerel seçimlerinin birinci turunda, 154 köy ve belde gibi küçük yerleşim birimlerinin yerel meclislerini belirlemek için halk sandık başına gitti.

Filistin Merkez Seçim Komitesinin açıkladığı rakamlara göre, seçimlerin ilk turunda 376 yerel meclisten 154'ünün belirlenmesi için oy verme işlemi başladı. Bu yerel meclislerden, 162'sinde tek bir liste katıldığı ve doğrudan seçileceği, 60 yerel mecliste aday çıkmadığı veya aday listeleri yetersiz olduğu için seçim olmayacağı belirtildi.

Hamas, mayısta genel seçim ve başkanlık seçimlerini Filistin yönetiminin ertelediği gerekçesiyle belediye seçimlerini boykot ediyor. Hamas'ın kontrolündeki Gazze şeridinde seçim yapılmıyor.

BİRİNCİ TURDA 277 PARTİ VE 488 BAĞIMSIZ LİSTE VAR

Filistin seçim yasası, aday listelerinde 4'te 1 oranında kadın temsilini zorunlu kılıyor. Seçimlerin birinci turunda, 277 parti ve 488 bağımsız listenin bulunduğu, listelerdeki aday sayısının 1599'u kadın olmak üzere 6 bin 299 olduğu belirtiliyor.

Ancak, kadınların sadece 9 listede birinci sırada yer aldığı ve listelerin çoğunda seçilme ihtimalinin düşük olduğu alt sıralarda kaldığına dikkat çekiliyor.

KUDÜS'TE SEÇİM YAPILMIYOR

İsrail, Kudüs'ü doğusu ve batısıyla tek taraflı başkenti olarak kabul ettiği gerekçesiyle Filistin yönetimi Kudüs bölgesindeki seçimlerini yapamıyor.

Mayıs ayında yapılması planlanan Filistin seçimleri, işgali altındaki Doğu Kudüs'teki Filistinlilerin oy kullanmasına İsrail'in izin vermediği gerekçesiyle ertelenmişti.

İkinci tur, Mart 2022'de Filistin'deki şehirler gibi büyük yerleşim merkezlerinin yerel meclislerini belirlemek için düzenlenecek.

ABD vatandaşı olmayanlara New York seçimlerinde oy kullanma hakkı verildi

Libya seçimlerinde ‘gizli savaş’ yaşanıyor

Seçim yasası düzenlemesinde yol haritası netleşti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)