BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFilistin, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa baskınını kınadı----

Filistin, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa baskınını kınadı

Filistin, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa baskınını kınadı
28 Ağustos 2022 - 20:56 www.finansgundem.com

Fanatik Yahudiler bugün, İsrail polisinin eşliğinde Aslanlı Kapısı (El-Esbat)'ndan girerek baskın yaptı. 1967 den beri ilk defa yerleşimciler Aslanlı Kapısı'ndan geçmiş oldular. Filistin Dışişleri Bakanlığı bu baskını yazılı açıklama ile kınadı

İsrail, 1967'den beri ilk defa yerleşimcilerin Esbat Kapısı'ndan girerek Mescid- Aksa'ya baskın düzenlenmesine izin verdi.

Filistin, Yahudi yerleşimcilerin Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek buradaki mevcut statüyü ihlal etmesini kınadı.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin, 1967'den bu yana ilk defa Yahudi yerleşimcilerin El-Esbat (Aslanlı) Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine izin verdiği ifade edildi.

Söz konusu baskının, İslami Vakıflar İdaresinin yetkilerine karşı bir saldırı ve Mescid-i Aksa'nın hukuki statüsüne yönelik açık ihlal olduğu kaydedilen açıklamada, bu baskınların sonuçlarından İsrail hükümetinin sorumlu olduğu vurgulandı.

Açıklamada, uluslararası toplumun sessizliğinin, İsrail'i ve Yahudi cemaatlerini, bir oldubitti olarak bu baskınları sürdürmeye teşvik ettiği aktarıldı.

Yahudi yerleşimciler çoğunlukla, Meğaribe Kapısı'ndan girerek Mescid'i Aksa'ya baskın düzenliyor.

Mescid-i Aksa, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.

Ancak Yahudiler, 2003'ten bu yana İdarenin izni olmadan İsrail'in tek taraflı kararıyla polis eşliğinde kutsal mabede giriyor. Bu girişleri baskın olarak nitelendiren Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiğini vurguluyor.

Fanatik Yahudi yerleşimciler bugün, İsrail polisinin eşliğinde gruplar halinde El-Esbat (Aslanlı) Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

Fanatik Yahudi yerleşimcilerden Mescid-i Aksa'ya baskın

Ankara'dan Mescid-i Aksa baskınına kınama

Erdoğan: Filistin davamızı en güçlü şekilde sürdürüyoruz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)