BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFilistin BM'de ilk kez oy kullandı----

Filistin BM'de ilk kez oy kullandı

Filistin BM'de ilk kez oy kullandı
18 Kasım 2013 - 19:45 www.finansgundem.com

Filistin, ICTY'ye yargıç seçimi sırasında ilk kez Birleşmiş Milletler'de oy kullandı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu tarafından geçen yıl "üye olmayan gözlemci devlet" statüsü tanınan Filistin devleti, BM'de ilk kez oy kullandı.
Birleşmiş Milletler sisteminde yer alma ve İsrail'in illegal yerleşimlerini durdurma için uzun süredir BM'de çaba harcayan Filistin, bugün önemli bir adım daha attı.
BM Genel Kurulu'nda, eski Yugoslavya topraklarında 1991'den sonra gerçekleşen uluslararası hukuk ihlallerini kovuşturan Uluslararası Mahkeme'ye (ICTY) üye seçimi yapıldı.
Üç yargıcın yarıştığı seçimlerde ICTY'nin yapısı gereği üye olmayan gözlemci devletlere de oy hakkı tanındı. Bu doğrultuda BM'ye üye 193 ülkenin yanısıra geçen yıl "üye olmayan gözlemci devlet" statüsü kazanan Filistin Devleti de oy kullandı.
Filistin adına önemli bir dönüm noktası olan oylamada, Filistin'in ilk BM oyunu BM Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur kullandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)