BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFilistin Başbakanı: Trump'ın Yüzyılın Anlaşması'nı maziye gömebilecek güçteyiz----

Filistin Başbakanı: Trump'ın Yüzyılın Anlaşması'nı maziye gömebilecek güçteyiz

Filistin Başbakanı: Trump'ın Yüzyılın Anlaşması'nı maziye gömebilecek güçteyiz
16 Ağustos 2022 - 07:28 www.finansgundem.com

Trump'ın sözde Yüzyılın Anlaşması adı altında İsrail'e verdiği vaatlerle ilgili konuşan Filistin Başbakanı, halkının bu anlaşmayı maziye gömebilecek güçte olduğunu söyledi

Hükümetin Ramallah'taki haftalık toplantısında konuşan Iştiyye, Trump'ın 2020 yılında dönemin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Batı Şeria'nın ilhakına dair vaatler içeren "gizli bir mektup" gönderdiği yönündeki haberlere dair değerlendirmelerde bulundu.

Iştiyye, "Trump'ın sözde Orta Doğu Barış Planı'nı (Yüzyılın Anlaşması) geçersiz kılan halkımız, yaptığı fedakarlıklar ve toprağına olan bağlılığıyla bu tür vaatleri de maziye gömecek güçtedir." dedi.

Iştiyye, sözde Yüzyılın Anlaşması'nın uluslararası kanunlar ve uluslararası meşruiyete aykırı olduğunu yineledi.

"Trump'ın mektubu, ABD'nin İsrail'in yayılmacı projelerine verdiği desteğin bir parçası"

Öte yandan, Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, söz konusu "gizli mektup" sözde Orta Doğu Barış Planı'nın bir uzantısı.

Trump'ın gizli mektubunun, ABD yönetiminin İsrail'e ve onun sömürgeci, yayılmacı ve ırkçı projelerine verdiği mutlak desteğin bir parçası olduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca söz konusu mektup ile sözde Yüzyılın Anlaşması'nın, uluslararası hukuka ve imzalanan anlaşmalara açık bir saldırı niteliğinde olduğu vurgulandı.

İsrail'deki "The Jerusalem Post" gazetesi, eski ABD Başkanı Trump'ın 2020 yılında dönemin İsrail Başbakanı Netanyahu'ya, işgal altında bulunan Batı Şeria'daki Filistin topraklarının ilhak planını destekleme vaadi içeren "gizli bir mektup" gönderdiğini iddia etmişti. Gazete, 3 sayfadan oluşan gizli mektuba ilişkin bazı ayrıntıları paylaşmıştı.

İsrail'in Batı Şeria'daki "ilhak" planı

Trump'ın, Netanyahu ile 28 Ocak 2020'de Beyaz Saray'da açıkladığı sözde Orta Doğu Barış Planı'nda, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu.

ABD'li ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon, sözde barış planının ardından söz konusu bölgelerin "ilhakı" için Batı Şeria'da haritalandırma sürecine başlamıştı.

Netanyahu, ilhak planının 1 Temmuz 2020'de uygulamaya koyulacağını açıklamış ancak sonra plan ertelenmişti.

'İsrail, Tartus'taki bir hava üssünü hedef aldı' iddiası!

Batı Şeria’daki Filistinliler Türkiye’ye seyahat edebilecek

İsrail'in Batı Şeria'ya saldırılarında 3 Filistinli öldü

Trump: 3 pasaportum çalındı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)