BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFilipinler'e 'yatırım yapılabilir' notu----

Filipinler'e 'yatırım yapılabilir' notu

Filipinler'e 'yatırım yapılabilir' notu
03 Ekim 2013 - 12:26 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Filipinler'in notunu 'yatırım yapılabilir'e yükseltti

Ekonomik alanda başarılı bir performans gerçekleştiren Filipinler'in kredi notu Moody's tarafından artırıldı
Son zamanlardaki ekonomik büyümesi Güneydoğu Asya ortalamalarının üzerinde gerçekleşen Filipinler'in kredi notu uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service tarafından yükseltildi.
Moody's tarafından bugün yapılan bir açıklamaya göre "güçlü ekonomik performans", devam eden mali konsolidasyon, siyasi istikrar ve iyileşen yönetimden dolayı Filipinler'in yatırım notu bir seviye yükseltilerek Baa3'e çıkarıldı. Görünüm ise pozitif. Açıklamanın ardından hisseler ve peso yükseliş kaydetti.
Mayıs ayında seçimleri kazanan Filipin Başkanı Benigno Aquino, ülkedeki ekonomik canlanmanın sürdürülebilir olmasını sağlamak için reformları devam ettireceği sözünü verdi. Aquino'nun çabaları yılın erken dönemlerinde Standard & Poor's ve Fitch Ratings tarafından kredi notu artışlarıyla ödüllendirilirken, ülkedeki yüzde 7.5'lik ekonomik genişleme Çin'in ekonomik genişleme oranına eşdeğer oldu.
Singapur'da bulunan Nomura Holdings Inc. ekonomisti Euben Paracuelles, "Not artışı bekleniyordu. Burada biraz şaşırtıcı olan şey pozitif görünümü. Aquino için çok olumlu bir gelişme. Hem mali reformlarının başarılı olduğunu hem de büyümenin sürdürülebilir olduğunu yansıtıyor. 2016'da başkanlık dönemi bitmeden önce bir not artışı daha yapılması kuvvetle muhtemel" yorumunu yaptı.
Peso dolar karşısında yükselişini yüzde 0.6'ya kadar yükselterek 43.125 seviyesine geldi ve iki haftanın zirvesine çıktı. Filipin borsası ise yüzde 0.5 tırmandı ve erken saatlerdeki kayıplarını sildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)