BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFikri Işık: Kudüs konusunda kimse haddini aşmasın----

Fikri Işık: Kudüs konusunda kimse haddini aşmasın

Fikri Işık: Kudüs konusunda kimse haddini aşmasın
08 Aralık 2017 - 14:29 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına ilişkin, "Kudüs konusunda kimse haddi aşmasın. Haddin aşılması çok daha büyük acıları, çok daha büyük sıkıntıları beraberinde getirecektir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ek  Poliklinik Binası Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, tedavi gördüğü  hastanede vefat eden "Ayla" filmiyle hikayesi beyaz perdeye aktarılan Koreli  Eunja Kim'in manevi babası Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği (91) ile tüm  şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Kore'nin istilasının engellenmesi için oraya giden askerlerin orada  sadece savaşmak değil, oradaki yetim çocuklarla ilgilenmek için gösterdikleri  duyarlılığın, bugün iki ülke arasında güçlü köprüler oluşturduğunu ifade eden  Işık, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le Güney Kore'ye yaptıkları ziyareti  katılımcılara anlattı.

Işık, Türk askerinin orada erzaklarının yarısını açlık çeken Güney  Kore insanına gönderdiğini dile getirerek, şu anda Güney Kore'de Türk insanına  karşı sevginin sürdüğünü kaydetti.

"Kudüs'ü hiç kimse politika malzemesi yapmasın"

Türk askerinin Kore'ye dünyada barışın egemen olması için gittiğini  anlatan Işık, şöyle konuştu:

"Ondan sonra da dünyada barışın egemen olması için pek çok gayreti  ülke olarak gösterdik. Ama maalesef son günlerde özellikle bölgede barışı  dinamitleyen, bölgede barış gayretlerine adeta sekte vuran, barış gayretlerine  darbe indiren gelişmeler oluyor. Amerika'nın iç politikasında iyice sıkışan ABD  Başkanı Sayın Trump, bir anda İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü, maalesef bu  talihsiz açıklamayı yaptı. Bu kesinlikle sadece Müslümanlar için değil,  Hristiyanlar için de Yahudiler için de kutsal bir mekan olan Kudüs'ün statüsünün  değiştirilmesi anlamına gelir. Bu bir emrivakidir. Bu emrivaki bölgede çok uzun  süreli bir kargaşayı beraberinde getirir. Burada adeta bölge yeniden bir ateş,  barut, kan ve gözyaşı sarmalına döner. Onun için ABD'ye özellikle söylediğimiz,  bu mesele iç politikanın bir uzantısı olarak ele alınabilecek mesele değildir.

Bu mesele sadece bölgeyi değil dünyayı, dünyanın tamamını çok ciddi  sıkıntılara sevk edecek çok ciddi sıkıntıların oluşmasına sebep olacak bir  meseledir. Onun için sözümüzü söyleyeceğiz, Kudüs konusunda kimse haddi aşmasın.  Haddin aşılması çok daha büyük acıları, çok daha büyük sıkıntıları beraberinde  getirecektir. Burada bir kez daha herkese sağduyu çağrısı yapıyoruz. Aman ha  Kudüs'ü hiç kimse politika malzemesi yapmasın. Ne kendi iç politikasında  sıkışanlar Kudüs'e sarılsın, ne de kimse Kudüs'ün 3 semavi dinin de kutsal  mekanını kendi siyasi çıkarlarına alet etsin."

AK Parti hükümetlerinin sağlık alanında büyük yatırımlar yaptığını  dile getiren Işık, halkın memnuniyet anketlerinde en yüksek oranın, sağlık  hizmetlerinde çıktığını bildirdi.

Işık, sağlık hizmetlerinde standardın yükselmesi için hükümetin çaba  gösterdiğini belirterek, Kocaeli'nin de kent olarak sağlıkta atılım yaptığını  kaydetti.

Kentte yapılan yatırımlara değinen Işık, Kocaeli'yi sağlık alanında  Türkiye'nin en iyi noktasına getirmek istediklerini anlattı.

"Taşeron düzenlemesi yakında hayata geçecek"

Işık, KOÜ'nün bölgenin en önemli hastanelerinden biri konumuna  geldiğini aktararak, "Yeni bir binanın temelini atıyoruz. Bu zannediyorum 44-45  milyona mal olacak bir yatırım. Bugün hizmete alacağımız bir diğer cihaz da  radyoterapi cihazı. Radyoterapi cihazıyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımıza Kocaeli  adına şükranlarımı sunmak istiyorum. Bu cihazın buraya gelmesinde Sayın  Cumhurbaşkanımızın bizzat talimatı ve takibi oldu. Son olarak da taşeron  düzenlemesi yakında hayata geçecek. KOÜ'de de alt yüklenici olarak ifade  ettiğimiz taşeronda, çalışan çok sayıda insanımız var. Onlara da bu düzenlemenin  hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy da KOÜ'nün Türkiye'de sayılı  üniversiteler arasında yer almak için hızla ilerlediğini anlatarak, vatandaşlara  sunulan sağlık hizmetlerinde son 15 yılda önemli değişimler yaşandığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise üniversitelerin  şehirlerin geleceği ve umudu olduğunu aktardı.

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü de üniversite olarak en önemli  hedeflerinin Türkiye'yi bir adım öne taşıyacak bilimsel çalışmak yapmak olduğunu  belirterek, üniversite-sanayi iş birliğiyle önemli projelere imza attıklarını  vurguladı.

Konuşmaların ardından Işık, Aksoy, Karaosmanoğlu, Hülagü ve  beraberindeki protokol üyelerince, KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ek  Poliklinik Binası'nın temeli atıldı, radyoterapi cihazı ve Büyükşehir Belediyesi  tarafından yapılan bazı yatırımlar hizmete alındı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)