BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFikret Orman'dan Aziz Yıldırım'a cevap----

Fikret Orman'dan Aziz Yıldırım'a cevap

Fikret Orman'dan Aziz Yıldırım'a cevap
22 Mart 2015 - 14:25 www.finansgundem.com

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe ile oynayacakları kritik derbiye saatler kala açıklamalarda bulundu

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman, derbi öncesi gündemle ilgili yorumlarını Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programına yaptı.

İşte Fikret Orman'ın açıklamaları:

"Aşk olmadan, meşk olmaz diye bir laf var. Biz de büyük bir kulübümüzle alakalı sevgimiz var. Şu an Beşiktaş kulübünde başkanlık makamı, icra makamı değildir ama biz çok fazla çalışıyoruz. Bu işin parasal kısmı, sponsorlukları, diğer takımları, sosyal tarafları var. Beşiktaşlılar ile bir araya gelmeye çalışıyoruz. Yorucu ama hamd olsun. Yaptığımız işler bir sonuca varırsa daha da mutlu olacağız."

"BİZ BU MAÇA HAZIRIZ"

"Şükrü Saraçoğlu Stadı'na gideceğim tabii ki. Ben, taraftar kimliğimle konuşamam. Netice itibariyle bir kurumu yönetiyorum. İlk defa Beşiktaş bir derbiye çıkmayacak. Fenerbahçe, 100 senenin üzerinde dostluğumuz olan bir camia. Biz bu derbilerin bir kısmını kazandık, bir kısmını kaybettik. Rakibimiz de, biz de kazanmak istiyoruz. Hangisi daha iyiyse o kazansın. Biz camia olarak, futbol takımı olarak maça hazırız."

"BEŞİKTAŞ'I RENCİDE EDECEK ŞEYLERE..."

"Sayın Aziz Yıldırım, bizim eskiden beri tanıdığımız, yaşça benden büyük birisi. Benim sevdiğim bir isim. Aziz Başkan, Beşiktaş'la alakalı, şahsiyetiyle alakalı 3-4 açıklama yapınca, ben de bir camiayı temsil ediyorum. Beşiktaş'ı rencide edecek şeylere müsaade edemem. Söylediğim şeyler nettir. Herkes kendi camiasıyla ilgili yorum yapsın. Genel ahlak da böyledir. Herkesin kendi işiyle ilgili yorum yapması lazım. Yoksa, benim hiçbir kuüp başkanıyla polemik yapmak istemem. Benim ana işim, Beşiktaş'ı korumaktır. Gerekirse, nezaket kuralları içerisinde dostlarımla da kavga ederim. Bazı yorumlar kulağıma geliyor, bu yorumlara açıkçası kızıyorum. Beğenmeyebilir, tenkit edebilirsiniz ama rencide edemezsiniz. Bunlar benim insanlarımı, Beşiktaşlılar'ı kızdırıyor. Hakaretvari sözler doğru işler olmuyor."  

TENKİT OLUR, HAKARET OLMAMALI"

"Biz sporu yöneten insanlarız. Bir tek kulüp başkanlığı yapmak, kendi kulübün dışında, spora katkı da sunmak, duruşlar göstermek hepimizin görev alanı. Bizim yaptığımız iş tenkit edilebilecek bir iş. Bunun üslubu hakaret etmeden olmalı."

"KÖTÜ SONUÇTA YIKIMLAR YAŞIYORUZ"

"Şimdi biz bir Akdeniz milletiyiz. Oyuncularıma dönem dönem söylüyorum, biz her şeyi uçlarda, duyguları, mutlulukları, çok büyük yıkımları yaşayan milletiz, biz buyuz. İnsanlarımız çok büyük sevgi gösterilerinde bulunuyorlar. Liverpool'u elediğimiz zaman 5-10 bin kişi Ümraniye'de takımı karşılıyor. Bu dünyada örneği olan bir şey değil. Manchester United ile Chelsea maçı sonrası, takımı kampta, dönüşte 10 bin kişi karşılamaz. Bu bizde olan bir şey. Böyle olunca, kötü sonuçta yıkımlar yaşıyoruz."

"GÖZÜMÜZÜ BİR AÇIYORUZ..."

"Unutulmaması gerekli olan bir şey var, bu çocuklar her günümüz seyahatlarde geçiyor. Bu çocuklar, bir haftadır İstanbul'da. Sivas, Brugge, Ankara gidiyoruz. Bazı zaman gözümüzü açıyoruz, neredeyiz biz oluyor. Bunlar zor şeylerdir, zor ortamlardır. İnsanın kendi evinde, ailesiyle buluşamadan yapması zor şeylerdir."

"SEVGİLER HOŞUNUZA GİDİYORSA, KÖTÜ ŞEYLERİ DE..."

"Bu çocuklar, çok büyük zorluklarla geliyorlar. Bu çocuklar tüm Türk halkına büyük mutluluklar yaşattılar. Ellerinden geldiğince gayret ediyorlar. Hatalar yapmış olabilirler. Üzen şey şu, eleyeceğimiz bir takıma elendik. Biz Brugge'ü 1-0 yenseydik, kupaya 5 maç kalmıştı sadece. Biz kupayı alabileceğimizi gördük. Bizim stadımız bitince, 1-2 sene içeriisnde bu kupayı alacağız. Tolga en çok üzülen kişidir. Pırlanta gibi çocuktur. Bizim takımımızın genel yapısı öyledir. Fakat, o da çok önemli bir profesyoneldir. Bu kadar büyük sevgiler hoşunuza gidiyorsa, kötü şeyleri de olgunlukla karşılamanız lazım. Maç bittiğindeki adrenalinle, bir gün sonra farklı olur. Yarın Tolga'nın oynayacağını tahmin ediyorum. Cenk'in bir sakatlığı var. Tolga, tecrübesiyle, kalitesiyle o maçı kaldıracak bir isimdir. Ona güveniyoruz."

FIRAT AYDINUS HAKKINDA...

"Bir derbiye çıkıyoruz. Ben Beşiktaş kulüp başkanı olarak, hakemle alakalı bir yorum yapmak istemiyorum. Bir yorum yaptığım zaman etki altına almış olurum. Bir yerlere çekilir. Umuyorum iyi bir maç çıkartır."

"DUYGUN YARSUVAT ÇOK SEMPATİK BİR İNSAN"

"Mahmut Uslu'nun sözlerini duymadım. Ne manada söylediğini bilmiyorum. Bizim Fenerbahçe'yle senelerdir süren dostluğumuz var. Bizim de Fenerbahçeli, Galatasaraylı arkadaşlarımız var. Herkes bir takım tutmuş. Bu bir futbol maçı. Buralarda yöneticiler arasında polemik olacak bir şey söylemek istemiyorum. Duygun Yarsuvat'ı da dinledim, derbiyle ilgili ben Galatasaray'ı tutuyorum diyor. Herkes böyle kendi camiasıyla alakalı açıklama yapsa daha güzel olur. Yorum yapmak yorumcuların işi. İcra tarafı bizim işimiz. Sempatik, sevdiğimiz bir insan. Yaşça da bizden çok büyük, olgunluk sahibi, tecrübeli bir insan. Eğitim görevlisi olduğu için de kelimeleri bizden daha iyi kullanabilecek biri. Türk sporunda onun gibi motiflerin olmasını bir kazanç olarak görüyorum."

DEMBA BA HAKKINDA: "HAYDİ"

"Demba Ba, müthiş derecede önemli bir karakter, düzgün bir çocuk. Beşiktaş'a çok çabuk uyum sağladı. Beşiktaşlılar onu çok sevdiler. Bu işin bir tarafı. Sahaya geldiğimiz zaman, 25 gol atmış. Beğenmemek mümkün değil. Beklentiler yükseliyor tabii. Futbol, performansın sürekli yükselen bir spor değil. Düşüşler, yükselişler olur. Performansında düşüş gördüğümüzü söyledim daha önce. Bu beğenmediğimiz değil, daha fazla şey beklediğimizdendi. "Haydi Demba Ba" gibiydi."

DERBİDE PRİM OLACAK MI

"Beşiktaş'ta her şey kurallıdır, sistemlidir. Kendi prim sistemi var Beşiktaş'ın. Oyuncularımız bundan istifade ediyorlar. Bunu TV'den paylaşmak bizim tercihimiz değil."

BILIC İLE DEVAM EDİLECEK Mİ

"Ben, Ahmet Nur Çebi ile 2 sene önce UEFA'da bir toplantıdayken demiştim. Bu stat bitmeye yakın büyük olaylar olur, birbirimize sahip çıkmamız lazım dedim. Beşiktaş ileri doğru gitmeye başlayınca, oyuncuları transferler oluyor, hocası bırakıyor İngiltere'ye gidiyor falan. Slaven Bilic'ten Beşiktaş mutlu. 1 senelik daha kontratı var. Ayrılma niyetimiz yok. Oyuncularımız da çok konuşuluyor. Daha bize gelmiş 1 liralık teklif yok. Beşiktaş şampiyonluğa giderken bunlara ne gerek var. Akıl karıştırmaya gerek yok. Beşiktaş'tan ayrılmak isteyen yok, hocasının ayrılma isteği yok."

"BEŞİKTAŞ'TA HER ŞEY BÜYÜYOR"

"Sponsor gelirlerimiz de yükselme var. Beşiktaş'ın borç yapısı, büyümeden çözülmesi mümkün değil. Beşiktaş'ta her şey büyüyor. Bu sene 350-400 bin forma satacağız. Bundan önce en fazla 150 bindi mesela. Sponsorlar da büyüyor. Hem mevcut borçlar ödeyip, hem yeni stat yapıp, hem takımlara yatırım yapmak kolay değildir. Oyuncuların ücretleri ufak gecikmelerle de olsa yatıyor. Beşiktaşlılar'ın beklediği iyi günlerin de yavaş yavaş geleceğini düşünüyorum."

"ÇOK SULAR AKACAK"

"Beşiktaş'ın şampiyonluk şansıyla ilgili yüzde veremem. Önümüzde 10 maç var. Köprünün altından çoooook sular akacak. Bugün Balıkesirspor ile alakalı konuştuk, önlerinde 27 puan var mesela. Her şey her an değişebilir. Biz kalan zamanı iyi yönetirsek, şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Derbi sonuçlarıyla alakalı olarak üzüntülüyüz tabii. Biz bu maçları da kazanmak istiyoruz. Şunu kimse unutmasın, geçen Kulüpler Birliği'nde Ali Dürüst ile beraberdik. Bana, "Biz Olimpiyat'ta 1 sene oynadık, neler çektik" dedi. Olimpiyat'ta oynayıp lider kalmak kolay iş değil. Bütün Beşiktaşılar biliyor ki, yarınlar daha iyi olacak." 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)