BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFikret Orman başkanlığa yine aday olacak----

Fikret Orman başkanlığa yine aday olacak

Fikret Orman başkanlığa yine aday olacak
07 Şubat 2015 - 12:49 www.finansgundem.com

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman 2016'da başkanlığa aday olacağını açıkladı

Beşiktaş'ın önümüzdeki yıl yapılacak olan başkanlık seçiminde Fikret Orman aday olacağını söyledi.

Fikret Orman'ın Divan Kurulu'nda yaptığı açıklamalar şöyle;

"Hepiniz Divan Toplantısı'na hoşgeldiniz. Konuya rahmetli Gazi abiyle başlamak istiyorum, babamın da başkanıydı. Ben kendisiyle 78 senesinde tanışma fırsatı buldum. İnanılmaz zarif bir insandır. Beşiktaş camiasında çok değer katmış bir insandır. Allah rahmet Eylesin. 2. Başkanlarımızdan Uğur Ekşoğlu'na da Allah gani gani rahmet eylesin."

BİLGİSAYAR SİSTEMİMİZ ÇÖKTÜ

"Mali tablolar niye yok? Bu hafta dediler ki bilgisayar sistemimiz çöktü, rapor alamıyoruz. "Denetleme Kurulu başkanıyla görüşün ne yapacağımızı görüşün, bir değerlendirme yapılsın" denildi. Ben de "olur" dedim. ama denetleme kurulu "mümkün değil" dedi. "Bu toplantıyı 1 hafta erteleyelim, 1 hafta sonra raporlarla divana çıkalım" dedik. "Bazı insanlar art niyetli olduğu için buna müsaade etmeyelim, evraklar üzerinden konuşalım" dedik. Denetleme Kurulu Başkanı "bu uygundur" dedi. İncelemediğimiz bir şeyi denetlemeyiz, denetlemediğimizi de açıklayamayız. Divan Genel sekteri de incelemeleri yapar ve Divan Kurulu bu toplantının yapılmasını istiyor" dedi. Beşiktaş'ın rapoları gizlenecek bir şey değildir. Dernekler masası ve içişleri bakanlığ tarafından denetlenen bir kurumdur. Gizli kapaklı bir şey yoktur. "Bilgisayardaki sıkıntı çözüldüğü gibi üyelerimize yollayalım" dedik. Nitekim sorun da çözülmüş. Bu şekilde karşınızda bulunmaktan dolayı üzgünüm ama elimizden olan bir şey değil."

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

"Ekonomik hususlarda "Divan Başkanımız 3 dönemdir başkanlık yaptığını ifade etti ve "şu anda önümü göremiyorum" dedi. Bizim geldiğimiz dönemde Beşiktaş'ın durumu ortadır. Biz geldiğimizde UEFA'da 18 dosya ve 300 haciz doyası vardır. Gelirlerin yüzde 60'ından fazlası da temlik edilmişti. O dönemde 1 hafta kala biz aday değildik. Baktık böyle olmayacak elimizi taşın altına koyduk. Şu anda basketbol takımına Aralık ayından borç vardır. Futbol takımına aralık ayından da borç yoktur. Az önce konuşan kardeşimiz amatör şubelerden bahsetti. Değerli bir işadamıdır. Keşke gelip "ben ödeyeyim" deseydiniz. Ben onu tercih ederdim" dedi.

BEŞİKTAŞ'IN HİÇBİR KULÜBE TRANSFER BORCU YOKTUR

"Geçen Divan toplantısında da söyledim. Biz aldığımız dönemde Beşiktaş'ın borcu 575 Milyon TL'di. Beşiktaş'ın durumu çok vahim de Beşiktaş Futbol Takımı'nın durumu ortadadır. Beşiktaş'ın hiçbir kulübe transfer borcu yoktur. Del Bosque'nin, Ersan Gülüm'ün paralarını biz ödedik. Eskiden başkan el koydu, futbolculara para verdi denilirdi. Şimdi duyuyor musunuz? Ben ve arkadaşlarım gece gündüz bunun için mücadele ediyoruz. Mayıs ayında kongrede Beşiktaş'ın borcunu hep beraber konuşacağız" dedi.

HERHANGİ BİR KONUYU GİZLEMEK GİBİ...

"Beşiktaş Kulübü'nün stadı yok, seyircisi yok, her maçı deplasmanda oynuyor. Bir yandan futbol takımına borcun olmayacak, bir yandan amatör takımlara borcun olmayacak, bir yandan da yatırım yapacaksınız. Biz geldiğimizde 52 Kartal Yuvası vardı, şu anda 65 Kartal Yuvası var, 70 olacak. Ben her şeyin geçeceğini üyelerin gözlerine bakarak anlatıyorum. Denetleme Kurulu, burada herhangi bir konuyu gizlemek gibi bir şey yaptıysak söylesin" dedi.

HER ŞEYDEN ÖNCE ADAMLIĞIMIZ VAR

"Biz kimseye el açmadan, kimseden yardım istemeden , kimseye minnet etmeden borçlarımızı ödedik. Sponsorluk anlaşmları vardı da biz hazıra mı geldik? Bizim neyimiz var? Her şeyden önce adamlığımız var. Güvenilirliğimiz var. Biz kimseyi kandırmıyoruz. Her şeyimiz açıktır. Kimse sponsorluk bulmazken çorabımıza bile reklam alabilecek bir kulübüz. Bu güvenilirliği sağlayacaksınız. Beşiktaş takımı şampiyon olacakken bunu konuşacağımıza 2500 TL ödenmiyor, bunu konuşuyoruz."

2016'DA DA ADAYIM

"Ben buradan söylüyorum; 2016'da adayım. Bu borç ödenecekse ben ödeyeceğim. Ben babadan doğma Beşiktaşlıyım. Başkanlık sürecimden sonra da buraya geleceğim. Bu zihniyele yönetmeye çalışyoruz. Buradayız." dedi.

"BİZE ALLAH YARDIM EDİYOR" DEDİK

"2-3 gün evvel UEFA temsilcileri buradaydı. Bize "bu işe nasıl yapıyorsunuz" dediler. "Bize Allah yardım ediyor, arkamızda Beşiktaşlılar var" dedik. Bizi UEFA, devlet, SPK, özel denetleme kuruluşları denetliyor."

GURURLANIN

"Övüneceğimiz bir stat yapıyoruz. Gururlanın. Kimin bir taşı var? Sizler her zaman görebiliyorsunuz? Bu stadı konuşmayın, şampiyonluğu konuşmayın, neyi konuşalım? Hep kötü şeyleri mi konuşalım? Beşiktaş'ta başkanlık süresi bellidir. Bizden sonra gelenler de daha iyi tesisler yapsınlar, daha iyi anılsınlar."

BAŞKA KULÜPLER BEŞİKTAŞ'I ALET ETMESİNLER

"Değerli büyüklerim biz kulübümüz yönetirken belirli adaplarla yönetiyoruz. Ben ve arkadaşlarım hiçbir kulüp hakkında açıklama yapmayız. Bizim muhattabımız Beşiktaş taraftarları, Divan Kurulu'dur. İlk etapta bir şeyler geziniyor; "Beşiktaş Kulübü stadını iyi planlayamadı" denildi. Bu planlama Beşiktaş'ın işidir, başka kulübün işi değildir. Bizim stadımız rakip statlar gibi değil, 23 metre doğuya kaydı, 9 metre aşağı indi. Bu eleştiri genel kuruldan veya taraftarlardan gelir. Beşiktaş Serdal Adalı'ya sahip çıktı mı? Biz açıklamamızı yaptık. Biz arkadaşlarımızı UEFA'da da her konuda savunduk. Beşiktaş, burada konu mankeni olmuştur. 3. açıklama geldi, "Beşiktaş'ın parası yok. Şampiyonluğu götüremez." 4. açıklama; "Beşiktaş'ın marka değeri yok." Bunların zıddı açıklamalar yaptığım zaman onların taraftarları genel kurulu ne rahatsızlık görürse benim taraftarlarım, genel kurul üyelerim de rahatsızlık görür. Biz kimseyle polemik yaratmak istemiyoruz. Başka kulüpler taraftarlarını bütünleştirebilmek için Beşiktaş'ı alet etmesinler. Bunlar spor yapılan yerlere yakışmayan davranışlardır"

STADIN KABA İNŞAATI 15 GÜN İÇİNDE BİTECEK

"Şu ana kadar stada 165 Milyon TL harcadık. Çatı örtüsü kaba inşaat bitmeden konamıyor, çatı bitmeden de çim yapılamıyor. Kaba inşaatın bitmesi stat inşaatının yüzde 60'nin bitmesidir. Stadın kada inşaatı 15 gün içinde bitecek. En ufak detaya kadar uğraşıyoruz. İyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Buradan çıktıktan sonra biz oraya gideceğiz. Gelmek isteyen katılabilir."

YENİ STADIMIZA ŞAMPİYON OLARAK DÖNELİM

"Transferler yaptık, maalesef sakatlıklar geçirdiler. Futbolda olan şeyler. Bizim inancımız tamdır. Bu sürece sahip çıkalım. Beraber olalım. Yeni stadımıza şampiyon olarak dönelim. Bu camia birlikteliğiyle olabilecek bir şeydir. Futbol altyapısını yatırım yapacağız. Beşiktaş'ın yetiştirdi 42-43'e yakın futbolcusu var ve para kazanamadık. Bu çocukları yetiştirip ya takıma kazandırmamız ya da para kazanmamız lazım."

AKATLAR'DAKİ SALONUMUZ YETMİYOR

"Akatlar'da salonumuz yetmiyor. Projemiz başladı, Bu seçim vaadi değildir. Beşiktaş'ın tesisleriyle ilgili her şeyi halledeceğiz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)