BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFikret Orman ateş püskürdü!----

Fikret Orman ateş püskürdü!

Fikret Orman ateş püskürdü!
16 Aralık 2013 - 23:21 www.finansgundem.com

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman maçın tekrarlanması gerektiğini ifade ederken, "Görevini yapamayanlar bıraksınlar ya da adam gibi yapsınlar" dedi

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman maçın tekrarlanması gerektiğini ifade ederken, "Görevini yapamayanlar bıraksınlar ya da adam gibi yapsınlar" dedi

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa ile oynanan maçta hakem Barış Şimşek'in kural hatası yaptığını ve karşılaşmanın tekrarlanması gerektiğini söyledi.

Orman, Akaretler'deki kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, Barış Şimşek ile Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp'e tepki göstererek, geçmişte kulübün yaşadığı mağduriyetlerin bir kez daha yaşanmasını engelleyeceklerini dile getirdi.
      
Beşiktaş'ın etik değerleri önemseyen, her zaman şerefiyle ve hakkıyla oynayan bir kulüp olduğunu vurgulayan Fikret Orman, "Dün akşam Kasımpaşa maçının hakemi, karşılaşma oynanırken hak ve şeref kavramlarını tamamen yok edecek bir uygulama göstermiştir. Emeği  hiçe sayarak Beşiktaşımızın katledilmesine neden olmuştur" dedi.
      
Galatasaray maçından başlayan bir sürecin yaşandığını iddia eden siyah-beyazlı kulübün başkanı, "Galatasaray maçından başlayarak, tüm spor kamuoyunun gördüğü gibi Beşiktaş'ın üzerine bazı oyunlar oynanmaktadır" diye konuştu.
Kulübün ayağa kalktığı dönemde bunların yaşandığını savunan Orman, "Esas sorun; stadımızın yapılması ve bitmesine doğru giderken, tüm camia olarak kenetlenmişken Beşiktaşlı görünüp de saman altından su yürütenlerin yarattığı kaos ortamıdır. Demek ki birileri kaos ortamını ortaya koyarak, Beşiktaşımızı açmaza düşürmek  istemektedir. Yönetimimizin göreve geldiği günden bugüne baktığımız zaman, tüm kamuoyunun bildiği gibi Beşiktaş inanılmaz mali kriz içindeyken; bu krizden kısa sürede çıkmış, stat iznini almış ve  tekrar şanlı tarihimize yakışacak şekilde harekete geçmiş ve stat inşaatına başlamıştır. Bütün yükümlülüklerini yerine getiren kurum haline gelmiştir" dedi.

"TEKRAR BİR KAOS ORTAMI ÇIKMIŞTIR"
Orman, kulübün düzlüğe çıktığı sırada tekrar bir kaos ortamının ortaya çıktığını dile getirdi.

Bunun ilk önce Galatasaray ile oynanan maçta yaşandığını vurgulayan Başkan Orman, "Güvenlik ihlalleriyle alakalı stadımız, 4 maç kapatılmış, zaten her maçını deplasmanda oynayan kulübümüz aynı zamanda taraftarsız oynamaya başlamıştır. Tam bu sürecin sonuna geldiğimiz anda, Kasımpaşa maçı başlamış ve tekrar bir kaos ortamı çıkmıştır. Hakem bir kural hatası yapmıştır ve kural hatası yaptıktan sonra düdük çalmıştır. Hakemin raporunda bunun değiştiği gözlemlenmektedir" ifadelerini kullandı.
      
MHK Başkanı Alp'in de maçtan 40 dakika sonra televizyonlara çıkıp kararın doğru olduğu yönündeki yaptığı açıklamalarını eleştiren Fikret Orman, "Şimdi ne olmuştur da böyle bir ihtiyaç doğmuştur. MHK Başkanı; kendi kurul üyeleriyle ve arkadaşlarıyla konuşmadan, gözlemci ve hakem raporu gelmeden, kulübün neden dolayı itiraz ettiğini görmeden, ne olmuştur da açıklama yapmıştır. Bu açıklamayı yaparken TFF başkanından izin almış mıdır  Yoksa kendi başına mı yapmıştır" dedi.
      
19 Yaş Altı takımlarının Bucaspor ile oynadığı maçta yaşanan olaydan örnek veren Orman, "Biz kimsenin hakkına tecavüz eden kulüp değiliz. Bucaspor ile oynanan maçta bir oyuncumuz yerde yatarken gol atarak  4-2 öne geçti. Rakip itiraz etmiş ve hakem kabul etmemiştir. Takım hocamız, oyuncuları kenarda tutup Bucaspor'un gol atmasını sağlamıştır. Bunu Baba Hakkı da yapmıştır. Biz böyle bir gelenekten gelen kulübüz" ifadelerini kullandı.

"HAKSIZLIĞIN KARŞISINDAYIZ"
Siyah-beyazlı kulübün başkanı, maçtan çok yaşanan haksızlığın karşısında olduklarını söyledi.
      
Maçın ardından hakem hocalarının televizyonlarda olayı değerlendirdiğini hatırlatan Orman, "Herkes kural hatası olduğunu söylemiştir. Biz hakem hocalarını koordine etmedik. Sadece yayıncı kuruluşun hocası Markus Merk, buna itiraz etmiştir. Merk, doğru söylüyor; iki top sahada olduğu zaman hakem oyunu durdurur ve tekrar topa havaya atarak başlatır. Sıkıntı yok ancak oyuncu topu eline aldıktan sonra sahada tek top var ve öbürü artık cisim haline gelmiştir. İster krampon olsun ister top olsun o artık elin uzvu haline gelmiştir. İki topun sahada olduğu andan bahsetmiyoruz. Topun oyuncunun elinde olduğu andan bahsediyoruz" diye konuştu.

"101. YILDA YEDİĞİMİZ GOLÜ BİR DAHA YEMEYECEĞİZ"
Fikret Orman, kulübün 101. yılında kaçırdıkları şampiyonluklara benzer olayları bir daha yaşamayacaklarını ifade etti.

"Beşiktaş Kulübü katledilecek kulüp değildir" diyen Orman, sözlerini "101. yılda yediğimiz golü, bir daha yemeyeceğiz. Beşiktaş'ın üzerine oynanan oyunları herkes görmektedir. Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyorum. Dün maçta bir taraftar sahaya atlamıştır. Sahaya atladığı zaman kimse müdahale etmedi. Koşuyor müdahale yok. Ceza sahası içinde arkasından koşan yok. Gelmiş benim oyuncuma vurmuş, yine güvenlik müdahalesi yok. Kasımpaşalı oyuncular adamın etrafını çevirmiş, benim oyuncum gelmiş yine müdahale yok. Bizim Galatasaray maçında sahamızın kapatılmasının nedeni; jet hızıyla, 13-14 saniyede, hakemin oyunculara müdahale olmadan kaçmasının nedeni nedir  Neden ceza yedik  Kime ne müdahale gelmiştir  Neden dört maç yedik  Benim oyuncuma tekme atılıyor, darp ediliyor kimse bunu konuşmuyor. Bizde oynanan maçta kimseye darp yok, hiçbir oyuncuya veya hakeme hakeme müdahale yok. Benim oyuncularım, oyun esnasında yapmaması gereken sinirliliği göstermiş, kırmızı kart görmüşler. Bu mudur adalet" şeklinde sürdürdü.
      
Sahaya giren taraftarın kim olduğunun belli olmadığını kaydeden siyah-beyazlı kulübün başkanı, "Zannedersiniz ki gol atmış. Forma öpüyor. Beşiktaşlı olsa ne olur. Beşiktaş tribününden atlamış değil. Nasıl taraftardır ki karakola düşmeden bütün çektiği resimler bir anda servis edilmiştir" diye konuştu.

"ADİL KARAR VERİLMELİDİR"
Başkan Orman, Kasımpaşa maçında kural hatası yapıldığını belirterek, "Spora gönül veren, temiz spordan bahseden bizler bunu yemeyiz" dedi.
      
Beşiktaş'ın yükselmeye başladığı anda bu olayların tekrar yaşandığını tekrarlayan Orman, "Her ne hikmetse; iyi giden, artık kanatlarını açmış ve uçan kartalımız her seferinde bir olayla karşı karşıya kalıyor. Kimsenin Beşiktaşlığını sorgulayacak  değiliz. Kimseden özel muamele istemedik. İstediğimiz adil olunması. Herkese eşit mesafede olup, adil karar vermeleridir. Maç tekrarlanmalıdır. Adil olduklarına inandığım MHK üyelerinin sonradan düzenlenen raporun arkasına sığınmayacaklarına emin olarak konuşuyorum" ifadelerini kullandı.
      
Hakemin sadece kural hatası yapmadığını, sağlık hatası da yaptığını anlatan Fikret Orman, "Kural hatasının ardından devre arasında arkadaşlarıyla yaptığı muhakeme sonrasında hakem sağlıklı maç yönetme yetisini kaybetmiştir. Beşiktaş Kulübü yasal itirazlarını yapacaktır. Adalete güvenimiz tamdır. Biz kimsenin hakkının peşinde değiliz. Doğrunun ve haklının peşindeyiz. Günahtır, ayıptır. Her fedakarlığı yapacağız, sıfır olan sponsorlukları nereye götürdüğümüzü herkes görüyor, tüm ekibimizle mücadele edeceğiz ve tam stadımıza döneceğiz; yeni bir operasyon. Beşiktaş'ın susacak durumu kalmamıştır. Bundan sonra daha sert tepki göstereceğiz" dedi.
      
Birlik ve beraberlik mesajı veren siyah-beyazlı kulübün başkanı, "Görevini yapamayan ya görevini bıraksın ya da adam gibi, adil bir şekilde görevini yapsın. Beşiktaş camiası, her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde olacaktır" diye konuştu.
      
Federasyondan istedikleri kararın çıkmaması halinde UEFA veya FIFA nezdinde bir girişimde bulunup bulunmayacakları sorusunu ise Orman, "Türkiye'deki maç TFF'nin yetkisinde olduğu için onların kararı içindedir. UEFA veya FIFA'dan belki görüş alınabilir. Karar mercii TFF yönetim kuruludur. Tahkim ve bunun gibi birimlerdir" diye yanıtladı.
      
Kasımpaşa maçında hükmen galibiyet istemeyip, tekrar talep etmeleri ve bu zamana kadar sakin davranmalarının eleştiri konusu olduğu yönündeki soru üzerine Fikret Orman,"Sessiz kalmadık. Yaptığımız her hareketi Beşiktaşlılığa yakışacak şekilde götürmeye çalışıyoruz. Beşiktaş, kamuoyunun önünde bağırarak, çağırarak değil; kişilerle konuşarak, izah ederek, haksızlığı anlatmaya çalışıyor. MHK başkanı, hangi üyesiyle konuşup da ortak fikir vermiştir. Nezaket üzerinden götürmeye çalışıyoruz. Nezaket bardağı taşmıştır. Beşiktaş'ın hakkını yedirmemek için buradayız. Daha önce Beşiktaş başkanlığı yapmış Yıldırım Demirören, federasyon başkanlarına ne sebeple yüklenmişse biz de aynı nedenle yapmaktayız. Bu usturuplu olmuştur. Ama bir değil, iki değil üç değil. Su testisi çatlamıştır" dedi.
Dertlerinin savaş yapmak olmadığını kaydeden Orman, "Tehdit etmiyoruz. Kararlarını verdikten sonra ne diyeceğimi spor kamuoyu bilir. TFF'yi yerinden almak derdimiz yok. TFF başkanının Beşiktaşlı olması da bundan dolayı değildir. Haklı ve adaletli yönetim gösterdiğine inanmadığımız federasyon varsa, onun karşısında dururuz. Şu an geldiğimiz nokta inancımızı kaybetme noktasıdır"
diyerek sözlerini tamamladı.
      
Bu arada Fikret Orman'ın açıklamaları sırasında yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
      
Öte yandan birkaç taraftar, kulüp binasının bulunduğu binanın karşısındaki kaldırımda "Yönetim Seba'dan, futbolcular Tolga'dan utansın" şeklinde yazılı pankart açtı. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)