BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFikirtepe'ye Suriyeli mülteci rötarı----

Fikirtepe'ye Suriyeli mülteci rötarı

Fikirtepe'ye Suriyeli mülteci rötarı
09 Temmuz 2014 - 04:57 www.finansgundem.com

Kadıköy Belediyesi, Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm yıkımlarının boşaltılan evlere sığınan Suriyeli mülteciler yüzünden erletendiğini bildirdi

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'un hemen her bölgesinde bulunan Suriyeli sığınmacıların bir kısmının Fikirtepe'de boşaltılan yapılara yerleşmesiyle başlayan sorunun, bu durumun gün geçtikçe artmasıyla önemli boyutlara ulaştığı belirtildi.

Riskli alanlarda bulunan ve can güvenliğini tehdit eden yapılara yerleşen sığınmacıların tahliyesi için Kadıköy Kaymakamlığı'nın yazısıyla kadıköy belediyesi'nin harekete geçtiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadan Fikirtepe bölgesinin tahliyesi için belediyemiz devreye girdi. Yıkımları gerçekleştirecek şirketler konuyla ilgili bilgilendirildi. Fikirtepe'de yıkılmak üzere bulunan binalara yerleşen sığınmacıların gerekli önlemler alındıktan sonra Tuzla'da bulunan kampa yollanması için gerekli girişimlerde bulunuldu. Tuzla sığınma kampının kapandığı bilgisinin alınmasıyla sığınmacıların daha fazla mağduriyet yaşamaması için yapılacak yıkım işlemi durduruldu."

Açıklamada, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca bölgede inceleme başlatılıp sığınmacılar tahliye edildikten sonra ne olacağına dair yeni bir çözüm arayışına girildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Yarı yıkılmış ya da yıkılma kararı alınan binalarda yaşayan Suriyelilerin temel yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanacağı şartlar bulunmuyor. Ayrıca, bu yapılarda kalmaları son derece tehlikeli olmakla birlikte sorunun insani boyutlarda çözümü için Kadıköy Belediyesi bütün olanaklarını seferber etmiştir. Müteakip kereler konuyla ilgili resmi kurumlarla görüşmeler yapılmış, özellikle metruk binalara yerleşmiş olan Suriyelilerle ilgili adım atılması talep edilmiştir. Kadıköy Belediyesi olarak meselenin asli unsuru olmamakla birlikte bu insani sorunun çözümünde oluşacak merkezi bir koordinasyona gerekli desteğin verileceğini bir kez daha ifade ediyoruz."

ŞANLIURFA YOLU

Konuyla ilgili Gülistan Alagöz'ün Hürriyet'teki haberinde ise Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) dün bölgeye gelerek Suriyeli göçmenlerden binaları terk etmelerini istedi. Yetkililer evlerin her an yıkılabileceğini ve can güvenliklerinin olmadığı yönünde bir tutanak hazırladı ancak mültecilerin çoğu imza atmadı. Tutanakta Suriyelilere bölgeden istekleriyle ayrılmaları halinde Şanlıurfa gibi doğu illerindeki kamplara ulaşımlarında destek sağlanacağı aksi takdirde tahliye edilecekleri belirtildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)