BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakFikirtepe gayrimenkulde niçin bu kadar cazip ----

Fikirtepe gayrimenkulde niçin bu kadar cazip

Fikirtepe gayrimenkulde niçin bu kadar cazip
26 Temmuz 2014 - 15:44 www.finansgundem.com

Kentsel Dönüşüm'le birlikte gelişimin hızla devam ettiği semtlerden olan Fikirtepe alışveriş, sağlık ve eğitim sektörlerinin atardamarı haline geliyor

Yeni Fikirtepe Anadolu yakasında hem alışveriş caddesi ve hem de iki ucunda AVM’ler olan tek bölgesi olma özelliğini taşımaktadır. Yeni Fikirtepe Park Bulvarı, Bağdat caddesine alternatif bir yürüme yolu oluştururken, Anadolu yakasının en iyi AVM’leri çevresinde yer almaktadır.
 
2013 yılında ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Uluslararası Finans Merkezinin Anadolu yakasında yapılması için projeyi başlatmış ve 2016 yılından itibaren paranın kalbide burada atacaktır.
 
ÜNİVERSİTELER
Yeni Fikirtepe’ye 10 dakika mesafede Marmara Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Medeniyet Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, BAU Tıp fakültesi ve Maltepe Üniversitesi yer almaktadır. Toplam 30.000 öğrenci bu üniversitelerde yüksek öğrenim görmektedir.
 
HASTANELER
Türkiye’nin en büyük kampüsü içerisinde yer alan Göztepe Hastanesi, Medical Park ve Acıbadem Hastanesi Yeni Fikirtepe’nin çevresinde yer almaktadır.
 
MODERN ŞEHİR PLANI
Yeni Fikirtepe’nin şehir planı yapılırken sadece duvarlar ile çevrili bir lüks semti olmak yerine çevresi ile bütünleşerek yaşayan bir şehir olacak şekilde planlamıştır. Hemen 5 dakika mesafede, Sahil yolu, Kadıköy  çarşısı, Bağdat Caddesi, Kalamış Marina ve Fenerbahçe Parkı gibi şehrin en önemli cazibe merkezleri çevresinde yer almaktadır.
 
MÜKEMMEL ULAŞIM BAĞLANTILARI
Yeni Fikirtepe E5 VE TEM otobanlarının hemen yanında, iki adet Metro İstasyonu, Metrobüs ve Marmaray bağlantısı ve 2016 yılında açılacak olan Avrasya Oto Tünelinin  hemen girişinde bulunmaktadır. İstanbul şehrinin iki ucu ve tarihi yarımada arasında en kolay ulaşım bağlantısı olan bir konuma sahiptir.
 
140 BİN NÜFUSLU YENİ BİR KENT
Yeni Fikirtepe toplam 1.3 milyon metre kare arazi üzerine kuruluyor. Bina yükseklikleri 80 metre ile sınırlanmış durumda. Binaların oturum alanı ise sadece yüzde 15’e geliyor. Yeni Fikirtepe’nin yüzde 25’i yeşil alanlara ayrılmış. Yeni Fikirtepe 4 milyon metrekare inşaat kapasitesi ile, 140.000 kişinin yaşayacağı, 60.000 kişinin çalışacağı yeşili bol, geniş bulvarları ve yolları ile modern bir kente dönüşecek.  
 
Çevresinde 5 yıldızlı oteller ve cazibe merkezleri yer almaktadır. Hemen 5 dakika mesafede, Sahil yolu, Kadıköy  çarşısı, Bağdat caddesi, Acıbadem, Kalamış Marina, Moda ve Fenerbahçe Parkı gibi şehrin en önemli cazibe merkezleri çevresinde yer almaktadır.
 
KADIKÖY ÇARŞISI
Otantik lokantaları, sahafları, turşucuları, balık pazarı ve cafeleri ile Kadıköy çarşısı farklı etnik kültürlerin birarada yaşadığı bir dünyadır.
 
BAĞDAT CADDESİ
Istanbul’un en önemli alışveriş caddesi olan Bağdat Caddesinde dünya markalarının mağazaları 12 ay boyunca yürüyerek gezilebiliyor.
 
KALAMIŞ MARİNA
Şehrin içerisindeki en büyük marina olan Kalamış Marina’da farklı boy teknelerin dışında balık ve et lokantaları bulunmaktadır.
 
FENERBAHÇE PARKI
Fenerbahçe burnunun ucunda bulunan Fenerbahçe parkı içindeki cafe’leri ve yürüyüş yolları ile uzun yıllardan beri şehrin oksijen deposu olmuştur
www.ililproje.com.tr
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail 27 Temmuz 2014 01:23

    3 yıldır hep bolan patlatoyorlar ama atıalan üsküdarı geciyor beyler

  • flamenco7226 Temmuz 2014 19:11

    Türkiye'nin Emlak krizi; Yabancı sermayenin buradaki gecekonuducuların cebine konan rantı sermaye piyasaları üstünden transfer etmesi ile eş zamanlı ortaya çıkacak... Yabancı; 20 000 endexten aldığı malı 150 000 endexten bunlara satarken...Bu devlet arazisini çevirip gecekondu koyan şark kurnazının elinden 1 000 000 dolara satın aldığı daireyi de bedavaya getirmiş olacak..Buna ben soft invasion diyorum..yani yumuşak yüzlü işgal:):):)Bak İran'lı Türk topraklarında korumlarına Türk vatandaşlarını nasıl ulu orta dövdürtüyor...Bu semer vurmanın ötesinde bir aşağılanmadır...Ama farkedene:):)Rant ekonomisine devam effferiimmmm size...Kendi dürst olmayan adam başkalrına kalmadan önce kendi kendini kandırır:):))Kurnazzz Milyonerler siziiii

  • yazık26 Temmuz 2014 17:32

    Balon patlayacak ya çakın fahiş fiyattan vatandaşa!

  • cevval26 Temmuz 2014 15:53

    burası bizim fikirtepe, göztepeden daha iyi bir yer değil ya. herşey Göztepe de, e-5 e yakınlık da aynı. bir de istanbulda bir sürü yer dönüşecek, üretim yok, durduğu yerde gayrımenkulün fiyatı artıyor, tam bir saçmalık. balon patlayacak dur bakalım