BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFigopara ticaretin finansmanını sağlıyor----

Figopara ticaretin finansmanını sağlıyor

Figopara  ticaretin finansmanını sağlıyor
03 Aralık 2018 - 13:21 www.finansgundem.com

6 banka ile işbirliği olan Figopara, 2019‘un ilk çeyreğinde 4 bankayı daha platformuna dahil edecek.

Teknoloji artık tamamen finans dünyasının içinde. Teknolojik altyapısıyla Türkiye‘de hacmi 100 Milyar TL’ye yaklaşan tedarikçi finansmanına öncülük eden Figopara‘nın platformunda 1.000‘den fazla aktif üye firma yer alıyor. 6 banka ile işbirliği olan Figopara, 2019‘un ilk çeyreğinde 4 bankayı daha platformuna dahil edecek. 

Dünyada ve Türkiye’deki trendlere bakıldığında ticaretin finansmanının öncelikli konularının başında geldiğini ifade eden Figopara Genel Müdürü Avşar Dirgin, finansal teknoloji (Fintech) şirketi olarak Türkiye‘de bir ilke imza attıklarını; alıcı, satıcı (tedarikçi) ve bankaları Figopara platformunda buluşturduklarını belirtiyor. 

Alcı, tedarikçi ve bankaların kesişme noktası

Alıcı, tedarikçi ve bankaların kesişme noktasında yer aldıklarını kaydeden Dirgin, şu bilgileri veriyor: “Platformumuzda alıcı ve satıcıyı dijital ortamda bir araya getiriyoruz. Özellikle alıcı için uçtan uca entegrasyon ile hiçbir elle müdahale edilen operasyonel yüke girmeden tedarikçi finansmanı işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlıyoruz. Alıcı entegrasyonu sonrasında, alıcı ve/veya satıcının çalışmakta olduğu banka da platforma giriyor. Öncelikle tedarikçi finansmanının avantajlarını söyleyeyim. Alıcının bilançosu ve likiditesi ne kadar iyi olursa olsun, firmalar artık bilanço yönetimi açısından vadeli ödüyor. Büyük alıcılar tedarikçilerini desteklemek adına, ‘ben böyle ödüyorum, ama benim özelikle KOBİ ölçeğindeki tedarikçim mağdur olmasın‘ diyor. Tedarikçi finansmanı, vadeli ödeyen ama tedarikçisinin özelikle paraya ulaşmasını sağlamak isteyen alıcılar için bir çözüm getiriyor. Banka tarafına bakıldığında, kredibilitesi yüksek büyük bir alıcıyla ya da onun sözüyle daha çok sayıda KOBİ’ye ulaşma imkanı oluyor.“ 

Alıcı ve satıcı firmalara büyük avantaj

Tedarikçi finansmanının alıcı firmalara sağladığı yararlar için Dirgin, “Tedarikçi finansmanı, alıcı firmalara tedarikçilerle daha güçlü ilişki, ödeme vadesinde esneklik, işletme sermayesi ve bilanço yönetimi açısından verimlilik, tedarik zinciri yönetimi maliyetini azaltmak için süreç verimliliği, tedarikçi ile ödeme ve fiyatlandırmada müzakere edebilme imkanı, stratejik tedarikçiler için kesintisiz ödeme süreci avantajları sağlıyor“ diyor. 

Dirgin, “Satıcı firmalara ise düzenli nakit akışı, garantili ödeme ve tahsilat, alıcı ile daha güçlü ilişki, erken tahsilat nedeniyle peşin mal alımlarında yaratılacak rekabet avantajı, alıcının ödeme gücüne ve temliğe dayalı finansman imkanı sunuyor. Tedarikçi finansmanının bu faydalarından yararlanan alıcı ve satıcılar Figopara’nın dijital ortamı ile işlemlerini çok daha hızlı ve güvenli bir altyapı ile tamamlayarak maliyetleri konusunda bir kat daha tasarruf etme imkanı bulabiliyorlar“ bilgisini veriyor. 

1.000‘i aşkın aktif üye, 6 Banka işbirliği

Figopara‘nın platformunun şu anda 1.000’den fazla aktif üye firma ile operasyonlarına devam ettiğini söyleyen Dirgin, 6 banka ile işbirliği gerçekleştirdiklerini, 2019 ilk çeyreğinde 10 bankaya ulaşacaklarını kaydediyor. 

Tedarikçi finansmanının Türkiye’deki hacminin 100 milyar TL’ye yaklaştığını ifade eden Dirgin, orta vadedeki hedefleri hakkında şunları belirtiyor: “Figopara olarak tedarikçi finansmanı işinin tüm taraflar ile birlikte daha da fazla dijitalleşmesi; işlemlerin en hızlı ve kolay bir biçimde yapılabilmesi ve tüm süreçlerin ilgili yasa ve mevzuatlara uygun olması için ürün ve hizmet gamımızı genişletmeye devam edeceğiz. Yakın zamanda uluslararası işlemler yapan firmalar için çözümlerimizi hayata geçirmek, firmaların sadece tedarik değil aynı zamanda alacaklarının yönetimi tarafındaki beklentilerine de platformumuz aracılığı ile hizmet sağlamak istiyoruz.“ 

Teknoloji finans dünyasının kalbinde

Teknolojinin artık tamamen Finans sektörünün içinde olduğu vurgulayan Dirgin, “Tüm kurumlar ve şirketler bunun nimetlerinden yararlanmaya devam edecekler. Ticaret de yavaş yavaş bu yeniliklerden nasibini almaya başladı. Alıcı ve satıcıların; birbirlerini görmeden alacaklarını/borçlarını finansal kurumlar aracılığı yönetme talepleri artarak devam edecek. Yurtiçinden sonra yurtdışına da bu ve benzeri hizmetleri sunan Fintech’ler artmaya devam edecek. Ticaretin skorlanması; firmaların ilgili mevzuatlar izin verdiği sürece birbirleri hakkında daha fazla bilgiye ulaşmalarının önü açılacak“ görüşünü paylaşıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)