BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFİGO finansçıları dijital platformda buluşturdu----

FİGO finansçıları dijital platformda buluşturdu

FİGO finansçıları dijital platformda buluşturdu
06 Aralık 2017 - 14:21 www.finansgundem.com

“Tedarikçi Finansmanı” kavramına yeni bir boyut kazandıran FİGO, alıcı, satıcı (tedarikçi), banka ve faktoring şirketlerini, Türkiye’de ilk kez Figopara dijital platformu üzerinde buluşturuyor.

Logo Elektronik ve Foriba ortaklığında kurulan FİGO, alıcı firmalara ödeme vadelerini yönetme imkânı sunuyor. Ayrıca; tedarikçilerin, alıcının kredi değerini kullanarak alacaklarını erken tahsil etmelerine ve daha avantajlı şartlarla finansmana ulaşmalarına da olanak sağlıyor. Firmaların muhasebe sistemleriyle uyum sağlayacak şekilde özelleştirilebilen platform, hata yapma riskini azaltıyor ve firmanın iş süreçleriyle uyumlu bir çözüm sağlıyor.

 Tedarikçiler; Figopara’nın kullanıcı dostu yapısıyla, platform üyesi finans kuruluşlarının tekliflerini ve faiz oranlarını anlık olarak görüntüleyebiliyor, istedikleri finans kuruluşunu seçerek faturalarını vadesinden önce tahsil edebiliyor. Alıcılar ise Finans kuruluşları ve tedarikçileriyle yaptıkları tüm işlemleri Figopara üzerinden anlık olarak görüntüleyebiliyor ve talep ettikleri raporlara istedikleri zaman ulaşabiliyor. Tedarikçileriyle ödeme ve fiyatlandırma konusunda müzakere etme imkânını elde eden alıcılar, işletme sermayesi ve bilanço yönetiminde verimlilik sağlıyor.

 Alıcılar, Figopara sayesinde, tedarikçiler tarafından gönderilen faturaları vadesi geldiğinde ödeyeceklerinin sözünü finans şirketlerine dijital ortamda verebiliyor ve gerekli evrakları gönderebiliyor. Ayrıca, finans kuruluşları, alıcıların kredi değerini göz önüne alarak, ticari borçlarının tedarikçiler tarafından daha avantajlı şartlarda finansmana dönüşmesine olanak sağlıyor. Alıcıya operasyonel yük, zaman ve finansal maliyet doğuran fatura takibi işlemlerini gerçekleştirerek iş yükünü azaltan Figopara, taraflara hızlı, güvenli ve verimli bir finansman imkânı sunuyor.

 Figopara platformuyla ilgili bilgi veren FİGO Genel Müdürü Derya Ekemen Fidan, “Tedarikçi finansmanı; ‘banka ve faktoring şirketlerinden oluşan finans kuruluşları’, ‘kredi değeri yüksek büyük ölçekli kurumsal ve uluslararası alıcılar’, ‘Türkiye ekonomisinin kılcal damarları KOBİ’ler’ olmak üzere 3 taraflı bir ürün. FİGO, neredeyse tüm tarafların vadeyle çalıştığı günümüzün ticari ilişkilerinde, tedarikçilerin likiditesini yönetmesine ve istediği finans kuruluşuyla çalışmasına imkân tanıyor. Tedarikçiler, alıcının kredi değerini kullanarak daha avantajlı koşullarla fonlama süreçlerini yönetebiliyor. Üç tarafı dijital ortamda buluşturan Figopara, iş yükünü hafifletiyor, tarafların sistemleriyle entegre çalışarak iş akışının hızlı ve güvenli biçimde tamamlanmasını sağlıyor. Figopara olarak, Türkiye’de alıcı, tedarikçi, banka ve faktoring şirketlerini aynı ortamda buluşturan, ticaretin finansmanını kolaylaştıran ilk platform olmaktan ve KOBİ’lerin finansman sorunlarına çözüm üreterek ülke ekonomisine katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

TEDARİKÇİ FİNANSMANININ AVANTAJLARI

Alıcı için avantajları

*Ödeme vadelerinde esneklik
*İşletme sermayesi ve bilanço yönetimi açısından verimlilik
*Tedarikçi ile ödeme ve fiyatlandırma konusunda müzakere edebilme imkanı
*Tedarik zinciri yönetimi maliyetini azaltmak için süreç verimliliği
*Stratejik tedarikçiler için kesintisiz ödeme süreci
*Tedarikçiler ile daha güçlü ilişki

 Tedarikçi için avantajları

*Düzenli nakit akışı
*Alıcının ödeme gücü ve temliğe dayalı finansman imkanı
*Alıcının kredibilitesine istinaden görece düşük finansman maliyeti
*Garantili ödeme ve tahsilat
*Erken tahsilat nedeniyle, peşin mal alımlarında rekabet avantajı
*Alıcı ile daha güçlü ilişki

 Finans kurumu için avantajları

*Düşük Risk Ağırlıklı Aktif yapısına karşılık daha yüksek Öz Sermaye Karlılığı
*Finansal yönden güçlü olan alıcının ticari borçlarını finanse etme imkanı,
*Hukuki olarak daha güçlü olan temlik yapısı
*Yükleme/Kabul sonrası finansman imkanı,
*Alıcı ve satıcıya daha avantajı maliyetler sunarak rekabet avantajı elde etme,
*Uzun soluklu, kontrol edilebilir daha güçlü müşteri ilişkisi
*Kapalı devre iş akışı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)