BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFidye olarak dolar değil Bitcoin istiyorlar----

Fidye olarak dolar değil Bitcoin istiyorlar

Fidye olarak dolar değil Bitcoin istiyorlar
15 Mayıs 2021 - 18:13 www.finansgundem.com

Bitcoin'in son bir yılda gösterdiği yükselişin ardından uluslararası bilgisayar korsanlarının fidye talepleri değişti. Bitcoin artık dolardan fazla rağbet görüyor.

Uluslararası bilgisayar korsanları fidye taleplerinde artık Amerikan Doları yerine Bitcoin istiyor. Bu durum ise dijital para biriminin kalıcı olarak hayatımıza girdiğine dair bir gösterge olarak yorumlanıyor.

En son geçtiğimiz hafta bilgisayarları hacklenen petrol taşımacılığı şirketi Colonial Pipeline, tüm operasyonlarını durdurmak ve Bloomberg'in haberine göre bilgisayar korsanlarına 5 milyon dolar değerinde Bitcoin'i fidye olarak ödemek zorunda kalmıştı.

Siber güvenlik firması PurpleSec'e göre, 2018'den bu yana bilgisayar korsanlığı olaylarının yarısından çoğunda Bitcoin olarak fidye ödemesi talep ediliyor.

Bitcoin'in en güçlü ve en tehlikeli özelliği: Denetlenememesi

Bitcoin transfer işlemlerinin kolay, hızlı ve daha az maliyetli olmasının arkasında kimlik doğrulamaya ihtiyaç doğurmaması geliyor. İki 'Bitcoin cüzdanı' arasında dijital paranın aktarılması için sadece bir 'cüzdan adresine' ihtiyaç duyuluyor ve işlem en fazla birkaç dakika sürüyor.

Bu, aynı zamanda devletlerin düzenleme kurumları açısından en çok endişeye neden olan özellik.

Bitcoin'in denetlenmeye elverişli olmaması, terörizmin finansmanında ve kara para aklama işlemlerinde kolayca kullanılabilmesi anlamına geliyor. Bu nedenle örneğin Binance gibi dev kripto para piyasaları, ABD'de inceleme altında tutuluyor.

Günlük hayattaki kullanımı artıyor

Bitcoin ve diğer dijital para birimlerinin günlük hayattaki kullanımları ise yaygınlaşıyor. Amerikan Futbolu oyuncusu Russell Okung, geçtiğimiz yıl maaşının bir kısmını Bitcoin ile alarak bu konuda bir ilke imza atmıştı.

Gelişmekte olan ve ekonomileri kırılgan ülkelerde de dijital paralar, fiyatlarındaki aşırı dalgalanmalara rağmen daha güvenli bir yatırım ve alışveriş aracı olarak görülüyor.

Örneğin Arjantin'de her geçen gün daha fazla ev sahibi, evlerini dijital paralara karşılık satışa sunuyor.

Türkiye'de ise Merkez Bankası’nın nisanda yayımladığı yönetmelikle, kripto varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı olarak kullanılması yasaklanmıştı.

Whatsapp'tan 'kullanıcı sözleşmesi' açıklaması

 

Çip krizinin yeni mağduru Honda oldu

 

İsrail'den Twitter'a yasak tepkisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)