BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFibabanka'dan ortaklık anlaşması----

Fibabanka'dan ortaklık anlaşması

Fibabanka'dan ortaklık anlaşması
26 Ekim 2015 - 07:33 www.finansgundem.com

Fibabanka, IFC ve EBRD ile bankaya ortak olmalarına yönelik 'Sermaye İştirak Sözleşmesi' imzaladı

Fibabanka, Dünya Bankası Kuruluşu IFC (Uluslararası Finans Kurumu) ve EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) ile bankaya ortak olmalarına yönelik “Sermaye İştirak Sözleşmesi” imzaladı. 23/10/2015 tarihinde imzalanan sözleşme ile  her birinin payı %9,95 olmak üzere IFC ve EBRD’nin toplam %19,90 oranında Fibabanka’ya ortak olmaları konusunda taraflar arasında anlaşma sağlanmış olup sermaye artışı yoluyla kurulacak söz konusu ortaklık, ilgili resmi kurumların onayının alınmasını takiben tamamlanacaktır.
 
Fiba Holding bünyesinde faaliyete geçmesinin ilk 5 yılında 10 misli büyüyen Fibabanka, bugüne kadarki istikrarlı ve başarılı ilerleyişini IFC ve EBRD ile yapacağı ortaklık sayesinde daha güçlü bir şekilde devam ettirmek için önemli bir adım atmış oldu.
 
Ortaklıkla ilgili olarak Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin “Dünya Bankası kuruluşu IFC ve EBRD ile yaptığımız stratejik ortaklık sonrası, yabancı ortaklarımızın da vereceği katkı ile, Fibabanka’da büyüme hedeflerimize daha hızlı bir şekilde ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.
 
IFC Başkan Yardımcısı Dimitris Tsitsiragos, “Son derece dinamik ve rekabetçi bir bankacılık sektörüne sahip olan Türkiye’de ilk 10 banka toplam aktiflerin yüzde 85’ini oluşturuyor. Uzun dönemli iş ortağımız Fibabanka ile ortaklığımızı bir adım daha geliştirerek, bankanın rekabetçiliğini artırmasına destek olmayı hedefliyoruz. Fibabanka’nın büyüme stratejisi, Türkiye’de mikro, küçük ve orta boyutlu iş yerlerine daha fazla finansman erişimi sağlamayı içeriyor. İstihdam ve ekonomik gelişme açısından son derece önemli olan bu hedef, IFC’nin de Türkiye stratejisi ile bire bir örtüşüyor.” dedi.
 
2013’te Fibabanka’ya ilk kez kredi verdiklerinde bankanın güçlü yönetici kadrosundan, hızlı değişen ortama kolay adapte olabilme yeteneğinden ve KOBİ müşterilerilerine verdikleri önemden çok etkilendiklerini belirten EBRD Finansal Kurumlar Grup Başkanı Nick Tesseyman “Bugün Fibabanka’ya ortak olmaktan ve Fiba Holding ile yanyana bu gelecek vaat eden bankanın büyümesini desteklemekten gurur duyuyoruz.” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)