BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFiba ve Girişim Faktoring birleşiyor mu?----

Fiba ve Girişim Faktoring birleşiyor mu?

Fiba ve Girişim Faktoring birleşiyor mu?
11 Ağustos 2014 - 17:33 www.finansgundem.com

Fiba Holding’in iki faktoring kuruluşu olan Fiba Faktoring ve Girişim Faktoring şirketlerinin birleşme kararı

Hüsnü Özyeğin’in kurucusu olduğu Fiba Holding’in iki faktoring kuruluşu Fiba Faktoring ve Girişim Faktoring şirketlerinin birleşme aşamasında olduğu konuşuluyor. Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, birleşme çalışmaları başladı. Hatta birleşecek şirketin başına da ING Faktoring’in genel müdürlüğünü yürüten Özge Yılmaz’ın geleceği konuşuluyor.

Özge Yılmaz, Şubat 2013’te,Fiba Faktoring’te genel müdür yardımcılığı görevini yürütürken ONG Faktoring’in genel müdürlüğüne transfer olmuştu. İki şirketin birleştirilmesiyle oluşacak yapıyı yönetmesi için patron Hüsnü Özyeğin’in Özge Yılmaz’a teklif götürdüğü ve Yılmaz’ın da bu teklifi kabul ettiği bilgisine ulaştık.

Halen Fiba Faktoring’in genel müdürlüğünü yürüten Oya Yüksel ve Girişim Faktoring Genel Müdürü Nuray Ergül Bulutlar’ın yeni şirketin yönetim kurulunda yer alacakları söyleniyor.

Son verilere göre 650 milyon liralık aktif büyüklüğüne sahip olan Fiba Faktoring ile 320 milyonluk aktif büyüklüğüne sahip Girişim Faktoring birleştiğinde, sektörde dördüncü büyük kurum olma şansını yakalayacak. Yapı Kredi Faktoring’in 2 milyarlık aktif büyüklüğünü kontrol ettiği bu piyasada, ikinci ve üçüncü sırayı Garanti Bankası ve Denizbank paylaşıyor.

Birleşmeyle birlikte yeni şirket dördüncülük için TEB Faktoring ile yarışacak.
Bir Faktoring şirketinin yönetim kurulu üyesi, ”Hüsnü bey akılcı bir yol izliyor. İki şirketi birleştirdiğin de milyarlık barajı geçmiş olacak. Rakamlar büyüyünce kurumun etkinliği de artacak, hareket alanı da” görüşünü iletiyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)