BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFIBA Holding ile RDIF'ten yatırım anlaşması----

FIBA Holding ile RDIF'ten yatırım anlaşması

FIBA Holding ile RDIF'ten yatırım anlaşması
10 Nisan 2019 - 10:08 www.finansgundem.com

FIBA Holding, Rusya Doğrudan Yatırım Fonu ile bir ortaklık anlaşması imzaladı.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu’nun (RDIF) 900 milyon euro hacimli Rusya-Türkiye ortak yatırım fonu kurulduğunu açıklamasının ardından, ortaklık ve işbirliği anlaşmaları da ardı ardına gelmeye başladı. Rönesans Holding’in Rusya’da 15 üniversite araştırma-bölge hastanesi kurulması anlaşmasından sonra, Hüsnü Özyeğin’in sahibi olduğu FIBA Holding de RDIF ile ortak yatırım anlaşmasına imza attı.

RDIF’ten yapılan açıklamada, FIBA Holding ile, Rusya’nın en büyük araç leasing şirketlerinden olan Auto Partners’te cazip ortak yatırımlar yapılması için anlaşma yapıldığı duyuruldu.

Bu konudaki anlaşma Erdoğan-Putin zirvesi sırasında Moskova’da imzalandı.

Anlaşma kapsamındaki ilk projede, RDIF ile FIBA Holding, Auto Pertners’in yüzde 20.6 hissesine sahip olacak. Auto Partners’in yüzde 79.4 hissesi ise, yine FIBA Holding’e ait Credit Europe Bank’ta kalmaya devam edecek.

İşbirliği ile Auto Partners’in Rusya’daki iş hacminin gelecek beş yılda üç katına çıkarışması öngörülüyor.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu’nun (RDIF) Başkanı Kirill Dmitriyev, “Türk partnerimizle yatırım imkanlarında yeni perspektiflere odaklanacağız” dedi.  FIBA Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin de,  “Bu anlaşmayı genel olarak Rusya-Türkiye işbirliğinde, özelde RIDF-FIBA Holding işbirliğinde ileri bir adım olarak görüyoruz. Operasyonal leasing sektörü son derece dinamik.  İşbirliğiyle pazarı büyütüp partnerimizle birlikte bundan karlı çıkacağımıza inanıyoruz” dedi. 

2011’de kurulan Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), şu ana kadar yüzde 95’i Rusya’da kurulu 70’ten fazla yabancı ortaklı projeye 1.5 trilyon ruble yatırım yaptı. RDIF’in ortak stratejik partnerlik projeleri ise 15 ülkeden şirketlerle 40 milyar doların üzerinde.

FIBA Holding’in Rusya'da 20 yılı aşan bir geçmişi bulunuyor. Credit Europe Bank’ın sahibi olan holding,  Marks & Spencer, Gap ve Banana Republic markalarının da Rusya’daki tüm mağazalarını işletiyor. (Turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)