BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFeyzullah Yetgin JCR Avrasya CEO'su oldu----

Feyzullah Yetgin JCR Avrasya CEO'su oldu

Feyzullah Yetgin JCR Avrasya CEO'su oldu
14 Şubat 2020 - 17:20 www.finansgundem.com

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin'in JCR Avrasya CEO'su olarak atandığı belirtildi.

Türkiye'nin 'yerli derecelendirme kuruluşu' hedefi kapsamında uluslararası derecelendirme kuruluşu JCR'ın %80'inden fazlasını almak üzere geçtiğimiz Kasım ayında görüşmelere başlanmıştı. Türkiye Bankalar Birliği, 29 Kasım'da Türk bankaları ve finans kuruluşlarının JCR Avrasya'nın çoğunluk hissesini satın almak üzere anlaşma imzaladığını açıklamış, hisse devir süreci Ocak ayında tamamlanmıştı. Şirketin yönetimine ise atama bugün gerçekleştirildi. GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin'in JCR Avrasya CEO'su olarak atandı.

Daha önce de milli derecelendirme kuruluşu talebini sıkça dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan da karardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Bu da yerli ve milli olmanın adımlarıdır...Kredi notu sayesinde kaynaklar daha verimli şirketlere gidecek, ekonomide sağlıklı büyüme de böylece sağlanmış olacak. Uluslararası niteliğe sahip ve bilinir olma noktasındaki tecrübeye sahip böyle bir kuruluşla özellikle yapılan bu stratejik ortaklık ulusal derecelendirme şirketinin faaliyetlerinin kısa sürede uygulamaya geçmesi ve uluslararası piyasalarda tanınırlığı için de bize avantaj sağlayacak. Bu bizim için çok çok önemli." değerlendirmesini yapmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)