BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFettah Tamince’den Kazakistan'da 150 milyon liralık otel yatırımı----

Fettah Tamince’den Kazakistan'da 150 milyon liralık otel yatırımı

Fettah Tamince’den Kazakistan'da 150 milyon liralık otel yatırımı
10 Ocak 2019 - 07:17 www.finansgundem.com

Ünlü Türk iş adamı Tamince’nin şirketi Rixos, Türkistan Eyaletinin ilk 5 yıldızlı otelinin temelini atıyor. Projenin ortağı ise Kazak milyoner Serikzhan Seitzhanov…

CÖMERT YILDIZ – FİNANSGUNDEM.COM / ÖZEL

İş adamı Fettah Tamince’nin şirketi Rixos, yurtdışındaki zincirine bir yenisini daha ekliyor. Mısır’dan Rusya’ya, İsviçre’den Birleşik Arap Emirlikleri’ne kadar 7 farklı ülkede otel işleten Rixos, Kazakistan’daki 5’inci otelini Türkistan eyaletine açacak. Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz haftalarda sessiz sedasız temeli atılan otelin ismi Rixos Khadisha Turkestan olacak. Kazakistan’ın en dikkat çeken bölgelerinden Türkistan eyaletinde olacak proje, ilk 5 yıldızlı otel unvanının da sahibi.



KAZAKİSTAN’DA YILIN İŞ ADAMI SEÇİLDİ

2019’un aralık ayında tamamlanması planlanan projenin ortağı ise Kazakistan’ın en önemli isimlerinden biri. Forbes’un 2018 yılı Kazak işadamı seçilen yaklaşık 400 milyon dolar serveti bulunan Serikzhan Seitzhanov’un ortaklık yapacağı otel, 120 odalı olacak.



Projenin maliyeti ise 10 milyar Kazakistan Tengesi. Yani bu rakam, Türk Lirası olarak yaklaşık 150 milyona denk geliyor. Eylül ayında Türkistan Eyaleti’nde düzenlenen “Eski Türkistan – Yeni Fırsatlar” konulu yatırım ve turizm forumuna Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Güney Kore, Çin, Singapur, İran, Malezya, Pakistan ve Özbekistan’dan 250’den fazla iş adamı ve profesyonel yönetici katılmış, Rixos’un patronu Fettah Tamince konuşma yapmıştı. Tamince’nin Kazakistan’da 4 oteli daha bulunuyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Muhammet Cerit10 Ocak 2019 08:38

    Bu kadar yatırım yaparsın, kazancın helal de olabilir, ama tiran bir günde hepsini elinden alabilir.