BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFETÖ'nün Yargıtay İmamı’nı AK Parti’li vekil korudu----

FETÖ'nün Yargıtay İmamı’nı AK Parti’li vekil korudu

FETÖ'nün Yargıtay İmamı’nı AK Parti’li vekil korudu
16 Eylül 2016 - 08:44 www.finansgundem.com

Bir işadamı FETÖ’den tutuklanan Avukat Rasim Kuseyri'yle ilgi verdiği ifadede, önemli bir iddiada bulundu. İşadamı, FETÖ'nün Yargıtay İmamı olarak bilinen Kuseyri'yi AK Partili vekilin koruduğunu iddia etti.

FETÖ'nün ‘Yargıtay imamı' olarak bilinen ve soruşturma kapsamında tutuklanan Avukat Rasim Kuseyri'yle ilgili iş adamı G.Ö., savcılığa çok önemli ifade verdi. 2012 yılında kendisini 400 milyon dolandıran ortağını Kuseyri'nin savunduğu ve ‘yargı ve siyasi bağlantıları' ile tutuklanan kişiyi serbest bıraktırdığını iddia eden iş adamı G.Ö., Haziran 2016'da ise bir milletvekilinin Kuseyri'ye ‘kalkan' olduğunu anlattı.

İKİ DEFA İFADE VERDİ: Ankara merkezli Ertuğrul İnşaat'ın 3 büyük ortağından biri olan G.Ö., 15 Temmuz'dan sonra savcılığa giderek iki defa ifade verdi. Birinci ifadesinde gözaltı kararı üzerine kaçan Kuseyri'nin bulunduğu yerler ve koruyan isimlerle ilgili bilgi veren bu iş adamı, Kuseyri tutuklandıktan sonra ifadesini genişletti.

SERBEST BIRAKTIRDI: 32 şirketi bulunan 65 yıllık dev grubun yüzde 33 ortağı iken yönetim kurulu başkanı K.E tarafından dolandırıldığını anlatan G.Ö, Ankara 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nin tutuklama kararının Kuseyri'nin vekalet vermesinden sonra kaldırıldığını şöyle ifade etti: “….söz konusu itiraz sonucunda K.E, şüpheli M. Rasim Kuseyri'nin yargıdaki FETÖ/PDY gücünü kullanması sonucunda tahliye edilmiştir. Söz konusu tahliye kararını veren hakim ise iki ay sonra emekliye ayrılmıştır.”

GAZETECİYE ‘ARAMIZDA KONUŞALIM': G.Ö, iki ay önce bir gazetecinin televizyonda cemaat yapılanması haberi yaparken Rasim Kuseyri ile aralarında geçen ilginç diyaloğu şöyle aktardı: “25/07/2016 ile 31/07/2016 tarihleri arasında Kanal 5'te cemaat yapılanması ile ilgili programlar yapan gazeteci Kerim Akbaş isimli şahsı arayarak cemaat tarafından mağdur edildiğimi söyledim. Kerim Akbaş isimli gazeteci Kuseyri ile görüşerek kendisini haber yapacağını, hakkında iddialar olduğunu söylemiş. Bunun üzerine Kuseyri adına Yurdakul Köylüoğlu isimli şahıs gazeteci Kerim Akbaş'ı arayarak ‘Rasim Kuseyri'yi haber yapma, bu konuyu aramızda bir görüşelim' demiş.

KİM BU VEKİL?: Gazeteci Kerim Akbaş bu haberi yapacağını söyleyince bu kez de kendisini 0533 373 6..6.. nolu telefondan arayan ve kendisini milletvekili olarak tanıtan kişinin ‘Bu konuyu aramızda konuşalım' dediğini Akbaş bana anlattı, şahidimdir. Kuseyri isimli şahsın HTS kayıtları incelendiğinde FETÖ ile siyasi bağlantılarının ve uluslararası irtibatlarının çıkacağını düşünmekteyim.”

Veli Toprak/Sözcü

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)