BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFETÖ'nün Türkiye'deki 1 numarası kim?----

FETÖ'nün Türkiye'deki 1 numarası kim?

FETÖ'nün Türkiye'deki 1 numarası kim?
09 Ağustos 2016 - 10:07 www.finansgundem.com

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''15 Temmuz bir yandan darbeciler için son derece önemli bir derstir öte yandan da demokrasimiz için de önemli bir sigortadır'' dedi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD'ye Gülen'in iadesi konusunda da mesaj gönderdi: ''Eğer vermezse ABD bir teröriste Türkiye'yi feda etmiş olacaktır.''

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bozdağ özetle şöyle konuştu:

''7 Ağustos, 15 Temmuz mesajı nedir derseniz, bundan böyle darbelerin Türkiye'de yapılamayacağının, yapmak isteyenler olursa milletin buna asla izin vermeyeceğinin dosta ve düşmana ilanıdır. 'Ben istiklalimi de istikbalimi de tayin ederim' diyor millet. Ne dışarıdaki güçlerin talimatıyla hareket eden maşalar ne de içimizdeki hainler asla Türkiye'de kader tayini yapamazlar, gelecek tayini yapamazlar.
15 Temmuz bir yandan darbeciler için son derece önemli bir derstir öte yandan da demokrasimiz için de önemli bir sigortadır. Millet, iktidar, muhalefet, siyaset ve parlamento demokrasiye sahip çıkmıştır. Şapkasını alıp kaçan siyasetçiden ölüme uçan cumhurbaşkanına... Çok büyük değişim oldu. Darbe rüyası görmenin yasaklandığı bir tarih oldu.

YENİKAPI'DAKİ ''DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ''

7 Ağustos mitingi gibi bir miting yok. Böylesi bir birlikteliğe Türkiye ilk kez tanık oldu. Sistem tehlikeye girdiğinde hepimiz birlik olmalıyız. Dostlarımızın sevindiği bir gündür. İstiklale istikbale sahip çıkma fotoğrafından keyif aldılar. Türkiye'nin düşmanları perişan oldular.

GÜLEN'İN İADESİ KONUSU

Biz bakanlık olarak FETÖ elebaşı Gülen'in Türkiye'ye iade talebi içeren 4 ayrı dosyayı ve ekleri ABD yetkili makamlarına gönderdik. Gülen'in geçici yakalanması ve tutuklanmasını talep ettik. Darbe teşebbüsüne ilişkin iade talebini de göndereceğimizi belirttik. ABD makamları bizden yakalama ve tutuklamanın aciliyetinin nedenini sordular. Biz kendilerine yanıt gönderdik. Henüz ABD'den olumlu ya da olumsuz bir cevap gelmedi. ABD yetkililerinin bugüne kadar yaptığı açıklamalarına baktığımızda şu mesaj çıkıyor, Fetullah Gülen'in iadesi konusunu tartıştıkları, görüştükleri, bu konudaki talepleri önemsedikleri çıkıyor. Zira bugüne kadar bir iade talebi hakkında ABD makamları bu kadar bir değerlendirme şimdiye kadar yapmadılar. Biz bunu olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz.

''EĞER VERMEZSE ABD BİR TERÖRİSTE TÜRKİYE'Yİ FEDA ETMİŞ OLACAKTIR''

Artık Fetullah Gülen, ABD için de başka bir ülke için de kullanışlı bir maşa olma vasfını yitirmiştir. Deşifre oldu artık, istihbarat okulları zinciri artık faş olmuştur. Türkiye'de artık bu iş bitmiştir, başka ülkelerde de bitmiştir. Onun için buna yatırım yapmak, akıllı bir ülkenin yapacağı bir iş kesinlikle değildir. Bütün dünya bunun arkasında Gülen'in olduğunu biliyor. ABD'lilere empati yapmalarını öneriyoruz. Güneşin varlığını ispat için delile hacet var mı? Deliller işin sevk ve idarecisinin Gülen olduğu yönünde. İade etmek istemezse de pek çok bahane bulabilir. İade etmeme kararı da siyasi karardır. Eğer vermezse ABD bir teröriste Türkiye'yi feda etmiş olacaktır.

''İADE EDİLMEZSE ABD-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ OLUMSUZ ETKİLENİR''

ABD için Türkiye'nin dostluğu mu Gülen'in dostluğu mu önemli? Bunu görmüş olacağız. İade etmezse ne olur? Türkiye-ABD ilişkileri olumsuz etkilenir. ABD karşıtlığı zirve yapmış durumda, nefrete doğru gidiyor.

''ABD'NİN GÜLEN'İ İADE EDECEĞİNE İNANIYORUM''

Umarım ki ABD Türk halkının dostluğunu daha çok önemser. ABD büyük bir devlettir sonunda bu büyük devlet o büyüklüğünün gereğini yapacaktır ABD'nin Gülen'i iade edeceğine inanıyorum.

DARBE GİRİŞİMİ SORUŞTURMASI

Bu işin 1 numarası Gülen ve onu kullananlar. Ama Gülen'e vekaleten Türkiye'de icra eden 1 numara kim? Buna dair netleşmiş bir şey yok. Darbe başarılı olsaydı devlet başkanı bakanlar başbakanlar kim olacaktı? Adalet Bakanı kim olacaktı? Bunlara dair henüz kesinleşmiş bilgiler yok. İfadeler alınıyor. MOBESE kayıtları elde edilen evraklar pek çok veri var tanıklıklar var bilgi var. 26 bin kişi gözaltında. Bütün bu delillerin deşifresi eminim pek çok soruyu aydınlatacaktır. Bunlar zaman alıyor. Gülen nasıl ifade verileceğine ilişkin talimat vermiş. O talimata uygun ifadeler örgütü deşifre ediyor. Beddua yapıyor 'Ocaklarına ateş düşsün' diye kaç ocağa ateş düştü? Pek çok insan katil oldu. Bu sapık yapıya dur demezlerse ileride daha hangi vahşi suçlar işlenecek onu kestirmek çok zor.''

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)