BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFETÖ’nün SAT Komutanlığı yapılanmasına iddianame!----

FETÖ’nün SAT Komutanlığı yapılanmasına iddianame!

FETÖ’nün SAT Komutanlığı yapılanmasına iddianame!
19 Temmuz 2017 - 12:20 www.finansgundem.com

Fethullahçı Terör Örgütü’nün SAT Komutanlığı yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianame tamamlandı.

FETÖ/PDY'nin SAT Komutanlığı'ndaki personel ve Deniz Kuvvetleri'ndeki imam yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianame tamamlanarak Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 42’si tutuklu, 7’si yakalama emriyle aranan ve 3’ü adli kontrolle serbest bırakılan toplam 52 şüphelisi bulunan iddianame Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

İddianamede FETÖ'nün sözde Deniz Kuvvetleri Yapılanması yani 'mahrem imamlar' listesinde yer alan şüphelilerden Servet M., Emrullah M., Ahmet T., Nihat M., Yusuf B., Önder Y., Kemal I., Sadık Y., Orçun S., Mustafa G., Ebubekir A., Fatih D., Enes H. ve Salih Ç.'nin darbe girişimi sırasında görevlerini sürdürdükleri kaydedildi.

İddianamede darbe girişiminden önce ve sırasında alt hiyerarşilerine verdiği talimatların zincirleme olarak en alt kademede bulunan ve 'öğrenci' olarak tabir edilen Deniz Kuvvetleri'nce aynen uygulandığı, darbe girişiminin İstanbul'daki SAT ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı faaliyetlerinin bu şekilde gerçekleştirildiği belirtildi.

SİVİL İMAMLARDAN ŞİFRELİ TALİMAT

Terör örgütünün sözde Deniz Kuvvetleri Yapılanması'nda öğrenci konumundaki askeri personellerinin yapılanmanın sivil imamlarından aldıkları örgütün hücresel teşkilatlanmasına uygun şifreli talimatlarla 15 Temmuz kanlı darbe girişimi öncesinde gerçekleştirilen faaliyetlerine katıldıkları anlatıldı. Yine bu örgüt mensuplarının darbe girişimine karşı olduklarını düşündükleri bir kısım askeri personeli derdest etmek amacıyla planlar yaptıkları öğrenildi.

Terör örgütünün 'öğrenci' adındaki bu askeri personellere verdiği görevler, 'iş bölümü yapmak, fiilen harekete geçmek, darbe girişimi sırasında takviye amaçlı personel görevlendirmek, bu amaçla kendisine verilen talimat gereği bizzat intikal etmek, personel sevklerini sağlamak, askeri mühimmatları hazırlamak, eylemler için talimat vermek' şeklinde sıralandırıldı.

ŞÜPHELİLER HAKKINDA DAVA AÇILDI

Şüpheliler hakkında "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamaları kapsamında dava açıldı.(SEMA ALİM DALGIÇ - HÜRİYET)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)