BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFETÖ'den tutuklanan hakim ve savcılar AYM'ye başvurdu----

FETÖ'den tutuklanan hakim ve savcılar AYM'ye başvurdu

FETÖ'den tutuklanan hakim ve savcılar AYM'ye başvurdu
18 Ağustos 2016 - 05:38 www.finansgundem.com

Aydın'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan 4 hakim ve 2 savcı, hak ihlali iddiasıyla Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yaptı. 100 bin lira maddi, 100 bin lira da manevi tazminat talebinde bulundu

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Aydın'da açığa alınarak tutuklanan hakimler Murat Saz, Egemen Devrim Durmuş, Ahmet Aydın ve Serap Aydın ile savcılar Metin Durgun ve Eyüp Murat Duran, hak ihlali iddiasıyla Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu. 21 Temmuz'da tutuklanan hakimler ve savcılar, avukatları Hicran Danışman aracılığıyla AYM'ye gönderdikleri dilekçede, hak ihlaline gerekçe gösterilen işlemlerin Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmeden önce gerçekleştirildiğini hatırlattı. Gözaltı, arama ve el koyma işlemlerinin suçüstü hali olmamasına rağmen, suçüstü yapılmış gibi uygulandığı ifade edilen dilekçede, hakim ve savcıların kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkının ihlal edildiği savunuldu.

BALYOZLU SAVUNMA

Başvuruda, Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk kumpas davalarına da atıfta bulunuldu. Dilekçede, aramalarda ele geçirilen elektronik eşyaların imajlarının alınmadığı ve kopyasının verilmediği, bu haliyle hukuka aykırı delil niteliği kazandığı vurgulandı. AYM'ye yapılan başvuruda, "Yakın geçmişteki bazı yargılamalarda el konulan dijital eşyalara sonradan geriye dönük girdi yapılarak delil üretildiği göz önünde bulundurulduğunda, el konulan dijital eşyalara benzer müdahalelerle delil üretilmesinden endişe edilmektedir" ifadesine yer verildi.

Nezarethanedeki gözaltı koşulları ile gözaltı işleminden beş gün sonra sorgu hakimliğine çıkarılmalarının da hak ihlali olduğu savunulan başvuruda, "Bir hakim/savcı, toplumun çıkarları yerine kendi küçük çıkarları ya da bir terör örgütü adına hareket ediyorsa, elbet yargılanmalıdır. Ancak bu yargılama masumiyet karinesini hiçe sayarak, yaygın tabirle kurunun yanında yaşı da yakmayı göze alarak yapılmamalıdır" denildi.

AYM'ye başvuruda bulunan 6 hakim ve savcı, 100 bin lira maddi, 100 bin lira da manevi tazminat talebinde bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)