BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFETÖ sanığı Hadise'yi istedi----

FETÖ sanığı Hadise'yi istedi

FETÖ sanığı Hadise'yi istedi
05 Nisan 2018 - 08:53 www.finansgundem.com

FETÖ sanığı eski yüzbaşı Yılmaz Gündüz, girişimin yaşandığı gece eşi ve çocukları ile birlikte konser veren sanatçı Hadise'yi izlemeye gittiğini belirtip, Hadise'nin tanık olarak dinlenmesini istedi.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi İl Jandarma Komutanı olarak görev yaptığı Bursa’da, kendisini  sözde sıkıyönetim komutanı olarak ilan edip talimatlar verince tutuklanan Yurdakul Akkuş’un da aralarında bulunduğu 12’si tutuklu toplam 16 sanığın Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamalarına devam edildi. Bugün yapılan duruşmaya tutuksuz sanıklar  Hacı Hüseyin Çelenk, Ali Yasal ile sanık avukatları hazır bulundu. Mahkemede, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade veren Yılmaz Gündüz, yöneltilen suçlamayı bir kez daha kabul etmeyip, “Hakim bey ben o akşam eşim ve çocuklarımla sanatçı Hadise’nin konserini izlemeye gittim. Yaşanan olaylardan hiç bir haberim yok. Masumum. Orada olduğumu söylemesi için Hadise’nin bu davada tanık olarak dinlenmesini istiyorum” dedi.

10-15 YIL ARASINDA HAPİS İSTEMİ

Duruşmada SEGBİS sistemi ile savunma yapan diğer sanıkların yöneltilen suçlamaları kabul etmediği duruşmada mütalaa veren ve tutuksuz sanıklar için beraat isteyen Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanıklardan Yurdakul Akkuş için ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek’ suçundan ise 10-15 yıl hapis cezası talep etti.

Savcı aynı davada sanatçı Hadise’nin tanık olarak dinlenmesini isteyen, Yılmaz Gündüz ile diğer tutuklu sanıklar Murat Yıldırım, Hakan Kutkan, Ali Çiğci, Ertuğrul Yüksel, Ayhan Şen, Erkan Demirtemel, Mustafa Ekici, İbrahim Çetin, Duran Demir ve Kemal Şendur için ise ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 5-10 yıl arası hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

MAHKEME HADİSE TEKLİFİNİ REDDETTİ

Savcını mütalaasından sonra yargılamaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, sanatçı Hadise’nin tanık olarak dinlenmesine gerek olmadığını belirtip, duruşmayı erteleyerek, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini kabul etmedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)