BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFethullah Gülen hakkında kırmızı bülten kararı----

Fethullah Gülen hakkında kırmızı bülten kararı

Fethullah Gülen hakkında kırmızı bülten kararı
02 Ekim 2015 - 23:31 www.finansgundem.com

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Fethullah Gülen'in hakkında "kırmızı bülten" çıkarılması için Adalet Bakanlığı'na yazı yazılmasına karar verdi

14 Aralık soruşturmasına ilişkin iddianameyi kabul eden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, davada "1 numaralı şüpheli" olan Fethullah Gülen'in yokluğunda tutuklanması ve hakkında "kırmızı bülten" çıkarılması için Adalet Bakanlığı'na yazı yazılmasına karar verdi.

Kararda, Fethullah Gülen hakkındaki adalet bakanlığı uluslararası yakalama emrinin kaldırılmasına hükmeden mahkeme heyeti, Gülen'in, "kaçak olması, kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren olguların ve saklanacağı şüphesi uyandıran somut olguların bulunması, suçların vasıf ve mahiyeti ile adli kontrol tedbiri kararının yetersiz kalacak olması" gerekçeleriyle yokluğunda tutuklanması kararı verdi.

Kararda ayrıca, Fethullah Gülen hakkında "kırmızı bülten" çıkarılması ve ABD 'deki yetkili adli makamlarından iadesi prosedürüne esas olmak üzere, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına hükmedildi.

Mahkeme heyeti, davanın Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki büyük duruşma salonunda 22, 23 ve 24 Aralık 2015 tarihlerinde görülmesini ve müştekilerin duruşmaya davet edilmesini de kararına ekledi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)