BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFethiye'de olaylar durmuyor----

Fethiye'de olaylar durmuyor

Fethiye'de olaylar durmuyor
11 Mart 2014 - 06:20 www.finansgundem.com

HDP teşkilatının açılışına protesto ile başlayan ve dün gece çatışmaya dönüşen Fethile'deki olaylar dün yeniden alevlendi

Fethiye'de önceki gün Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe teşkilatının açılışına izin verilmemesi ve HDP tabelasının indirilmesiyle başlayan ve gece yarısından sonra çatışmaya dönüşen gerginlik, bugün yapılan sağduyu çağrılarına rağmen akşam saatlerinde yeniden alevlendi.

Fethiye’de HDP ilçe teşkilatının açılışı protesto eden gruplar ile polis arasında gerginlik yaşanmıştı. Daha sonra Taşyaka Mahallesi Baha Şıkman Caddesi'nde toplanan kalabalık, HDP'nin ilçe teşkilatı açılışına destek verdiği iddia edilen kişinin sahibi olduğu işyerine saldırmak istemişti. Gece geç saatlere kadar devam eden olayları yatıştırmak için Aydın, Antalya ve Muğla illerinden takviye TOMA, Denizli, Muğla, Isparta ve Marmaris'ten takviye çevik kuvvet çağrılmıştı.

Olayların önlenmesi için Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında kriz masası oluşturulmuş ve Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer de, ilçeye gelerek yetkililerden bilgi almıştı. Gerginliğin ardından siyasi partilerin yetkilileriyle bir araya gelen Kaymakam Çalık, sağduyu çağrısı yapmıştı. Çıkan olaylarla ilgili olarak 28 kişi gözaltına alınmıştı.

İŞ YERİNE YENİDEN SALDIRMAK İSTEDİLER

Fethiye’de gün boyu devam eden sakinliğin ardından, bu akşam saat 20.00 sıralarında HDP ilçe binası açışına destek verdiği iddia edilen kişinin sahibi olduğu iş yeri önünde yeniden toplanmalar başladı. Gün boyu iş merkezi çevresinde önlem alan çevik kuvvet ekipleri, gruba dağılmaları yönünde defalarca uyarı yaptı. Dağılmayan grup, kesip getirdikleri ağaç dalları, tahta parçaları, kalaslar ve çeşitli malzemeler ile parke taşlarını sökerek yola barikatlar kurdu. Trafik levhalarına da zarar veren kalabalık, söktükleri levhalar ile barikatı güçlendirmeye çalıştı.

Akşam saatlerinden itibaren artmaya başlayan kalabalığa zaman zaman müdahale eden polis ekipleri, gözaltı işlemleri gerçekleştirdi. Farklı 2-3 noktada toplanarak yolda barikat kurmak isteyen gruplara, polis TOMA, panzer ve biber gazıyla yeniden müdahale etti. Göstericiler polisin müdahalesine taş ve maytaplarla cevap verdi. Gelen sert müdahalenin ardından gruplar ara sokaklara dağıldı. Kaçmaya başlayan bazı göstericiler polis tarafından gözaltında alındı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde iş merkezi önündeki grupları tamamen dağıtan polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Gruplar tarafından yollarda oluşturulan ve ateşe verilen barikatlar, TOMA’lar vasıtasıyla yıkıldı. Polis ile göstericiler arasında ara sokaklardaki kovalamaca halen devam ediyor.

28 GÖZALTI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde önceki gün HDP ilçe teşkilatının açılışını protesto eden ve parti tabelasını indirtip binaya Türk bayrağı asan grubun eylemi dün sabaha kadar sürdü. Yaklaşık bin kişilik grup HDP'lilere ait olduğunu iddia ettikleri bazı işyerlerini taş yağmuruna tuttu, polisle çatıştı. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, 28 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 

HDP: GLADYO DEVREYE GİRDİ
HDP Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Fethiye'deki saldırı ile ilgili basın açıklamasında gladyonun devreye girdiğini ifade ederek, "Provokasyonlar bir merkezden yönetiliyor" dedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saldırıyı "demokrasiye atılmış hançer" olarak nitelendirirken CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da toplumsal barışın hedef alındığını ifade etti. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)