BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFethi Çalık Resmi Gazete ile aranıyor----

Fethi Çalık Resmi Gazete ile aranıyor

Fethi Çalık Resmi Gazete ile aranıyor
11 Kasım 2014 - 11:46 www.finansgundem.com

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, eski Başkan Yardımcısı Fethi Çalık'ı Resmi Gazete ilanıyla arıyor

TMSF eski Başkan Yardımcısı Fethi Çalık hakkında 30 Haziran 2014 tarihinde 'ön inceleme' açan TMSF, Çalık'ın ifadesini almak için evine iki kez 'çağrı' gönderdi. Ancak 'iadeli taahhütlü' gönderilen çağrılardan birincisi Çalık'ın söz konusu adreste 'tanınmadığı' gerekçesiyle geri döndü. İkinci kez gönderilen çağrı ise bekleme müddeti bittiği açıklamasıyla iade edildi.

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, bunun üzerine TMSF çareyi Resmi Gazete'ye ilan vermekte buldu. Çalık, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan ilana 7 gün içinde yanıt verip TMSF'ye başvurmaz ise kendisine tebligat yapılmış sayılacak.

"MEĞER SORUŞTURMA İZNİ ALINMAMIŞ"

Fethi Çalık hakkında TMSF'nin el koyduğu lüks yatların satışında zimmet suçlaması ile dava açılmıştı. Ancak yargılamayı yapan İstanbul 2.Ağır Ceza Mahkemesi,  olay tarihinde memur olan Çalık hakkında 'soruşturma izni' alınmadan dava açıldığı dolayısıyla bu süreç sonuçlanıncaya kadar 'yargılamanın durdurulmasına' karar vermişti. Çalık, geçtiğimiz Haziran ayında yapılan ve haklarında zimmet suçlamasıyla 12 yıla kadar hapis cezası istenen dava duruşmasına Deniz Bozkurt ile birlikte katılmıştı. Diğer sanık Levent Sadıkoğlu ile duruşmaya gitmemişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Fethi Çalık’ın suç tarihinde TMSF başkan yardımcısı; Deniz Bozkurt'un Uzan grubu ortak yönetim kurulu başkanı, şirketlerin genel müdürü; diğer sanık Levent Sadıkoğlu’nun ise Levent Yatçılık Turizm ve Ticaret A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı olduğu belirtilmişti.

İŞTE O İLAN:

"Fon Başkanlığı’nın 30.06.2014 tarih ve 269 sayılı Oluru gereğince Fon eski personeli Fethi ÇALIK hakkında yürütülmekte olan ön inceleme kapsamında hazırlanan ifade istem yazısı, adı geçenin adres kayıt sisteminde bulunan adresine farklı tarihlerde iki defa, iadeli taahhütlü posta ile gönderilmesine rağmen ilkinde adreste tanınmadığı, ikincisinde ise bekleme müddeti bittiği açıklamasıyla iade edilmiştir. Bu sebeple, Fethi ÇALIK'ın, ifade istem yazısını tebellüğ etmek üzere ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na başvurması gerektiği; aksi takdirde işbu ilanın tebligat yerine geçeceği ilan olunur."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)