BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFeridun Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu----

Feridun Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu

Feridun Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu
30 Ocak 2021 - 06:15 www.finansgundem.com

2016 yılından bu yana Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Büyükelçisi olarak görev alan Feridun Hadi Sinirlioğlu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atama kararıyla Feridun Hadi Sinirlioğlu Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı'na atandı.

Büyükelçi ünvanı alan Sinirlioğlu, Birleşmiş Milletler nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi olarak görevlendirildi.

Feridun Hadi Sinirlioğlu kimdir?

Feridun Hadi Sinirlioğlu 30 Ocak 1956 tarihinde Giresun'un Görele ilçesinde memur bir ailenin çocuğu olarak doğmuştur. İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden eğitimini tamamladı. Ardından yüksek lisans ve doktorasını da Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı.

Aslen Girasunlu olan 64 yaşındaki Türk diplomat ve siyasetçi Hadi Sinirlioğlu, 21 Ekim 2016'dan beri Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimî Büyükelçisi olarak görev almaktadır.  Bundan önce 2009-2016 tarihleri arasında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ve 2015 Türkiye genel seçimleri sonrasında oluşturulan geçici seçim hükûmetinde Türkiye Dışişleri Bakanı olarak görev aldı.

Türkiye Varlık Fonu Başkan Vekilliği'ne Erişah Arıcan atandı

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcıları değişti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)